Rendkívül sikeres első negyedévet zárt a Ford Magyarországon

2017-os első negyedévében 28642 új személyautót és kishaszonjárművet regisztráltak Magyarországon, ami 17 százalék feletti növekedés az elmúlt év hasonló időszakához képest. Ebből a Ford 3623 darabos eredményével, 12,65 százalékos első negyedéves részesedéssel ismét megszerezte a piaci elsőséget. A Ford rendkívül sikeres március hónappal, 1589 darabos értékesítéssel, 13,56 százalékos piacrészesedéssel zárta az első negyedévet.

A márciusi Ford sikerhez kiemelkedően járult hozzá a Fiesta töretlen népszerűsége, a modell 40 éves történetének legmagasabb havi Fiesta értékesítési számait érte el a Ford márkakereskedői hálózat Magyarországon. A Ford haszongépjárművek iránt töretlen a kereslet, melynek eredményeként a Ford az első negyedévben 1288 darabbal 21 százalékos részesedéssel, a legközelebbi versenytárs eredményét messze túlszárnyalva zárt az élen.

Fiesta – 40 éves történelem

Vásárlóink túlnyomó részének még mindig nagyon tetszik a most kifutó Fiesta dinamikus dizájnja; többek közt ez lehet az oka, hogy a Fiesta még 7 év után is szegmensének egyik legnépszerűbb modellje,” vélekedik Szamosi Viktor a Ford Magyarország ügyvezetője

Szamosi Viktor

A Fiesta a globális autóipar egyik legkultikusabb modellje, hiszen az első típusváltozat 41 évvel ezelőtti, 1976-os megjelenése óta több, mint 18 millió Fiesta talált gazdára világszerte. A Fiesta immár zsinórban négy éve Európa legkelendőbb kisautója, és az elmúlt hétből hat évben ez volt a második legnagyobb darabszámban értékesített autó.

„A jelenlegi, még korlátozott számban kapható Fiestát idén nyáron váltja az immár nyolcadik generációs, vadonatúj Fiesta, mely a világ legfejlettebb technológiájú kisautója lesz és négy eltérő egyéniségű modellváltozattal érkezik júliusban a magyarországi márkakereskedésekbe” – tette hozzá Dalos Attila a Ford kereskedelmi igazgatója.

Mobilitás és kiszámíthatóság

„A Ford filozófiája szerint azonban a vásárlók meggyőzéséhez és megtartásához a friss modellpalettánál több kell. Folyamatosan dolgozunk újszerű és komplex szervizajánlatokon, örvendetes tény, hogy Európában is elismert márkakereskedői szervizhálózatunk továbbra is kiemelkedően teljesít, és áll a Ford vásárlók rendelkezésére. A növekvő újautó értékesítés közvetlen pozitív hatással van a szervizforgalomra is: 2017. év első negyedévében mintegy 8.4%-kal nőtt az elvégzett szerviz műveletek száma márkaszervizeinkben” – mondta el Szabó Norbert, a Ford Magyarország aftersales igazgatója.

„A 47 tagú Ford márkaszerviz hálózat az egyik legerősebb és legnagyobb kapacitással rendelkezik ma Magyarországon. A márka azonban nemcsak a hagyományos szervizszolgáltatások terén nyújt megbízható minőséget, hanem széleskörű kiegészítő szolgáltatásokkal is igyekszik kiszolgálni ügyfelei mobilitás igényét. Emellett fontosnak tartjuk, hogy kiszámíthatóvá és tervezhetővé tegyük ügyfeleink számára a szervizköltségeket, ezért került első lépcsőként bevezetésre a Ford Fix Ár program, mely transzparens költségeket ígér a Fordok kötelező éves átvizsgálásához, így az ügyfeleket nem érheti váratlan meglepetés.” – teszi hozzá a szakember.

A haszongépjármű piac

Idei év első három hónapjában a személygépkocsik össz. értékesítése 17,2 százalékos növekedést mutatott, azonban a kishaszongépjármű értékesítésben összpiaci szinten egy közel 10 százalékos visszaesés tapasztalható; örvendetes tény számunkra, hogy a Ford kishaszonjárművei iránti töretlen érdeklődés biztosította, hogy a piac visszaesését jelentősen kiküszöbölve őrizzük meg piacvezető pozíciónkat. A Ford az első negyedévben eladott 1019 haszongépjárművel továbbra is magabiztosan vezet a magyar piacon” – nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

Rovatok:
<a target="_blank" href="http://www.autoszektor.hu/hu/a-nap-legfontosabb-hirei" typeof="skos:Concept" property="rdfs:label …read more

Source:: Autoszektor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.