Xiaomi Redmi 4 Prime teszt – a középvezető

A Xiaomi Redmi termékcsaládjának képviselői kifejezetten jó vételt képeznek, hisz az árért olyan teljesítmény, minőséget kapunk, ahogy azt illik. Mivel hazánkban hivatalosan nem képviselteti magát a vállalat, ezért van egy két tényező, ami a döntésnél negatív tényező, de a Redmi 4 Primenál alig van ilyen.

Dizájn

Tartozékok tekintetében igazából az alapvető dolgokat kapjuk, microUSB adatkábel, egy hálózati adapter (vásárlási helytől függően lehet külföldi szabványú is), illetve simtű. Kijelzővédő fóliát és tokot nem fogunk találni a dobozban.

A Redmi 4 Prime talán legnagyobb furcsasága a kijelző körüli fekete festés, ami az ezüst színű készüléknél egyáltalán nincs, de ennél az aranynál elég erős eltérés az összképben. Ez igazából csak először volt fura, utána teljesen megszokható.

A készülék külsőre megegyezik a Redmi 4-gyel, a különbség a specifikációkban keresendő majd. Manapság – amikor a tepsik uralkodnak – nehéz viszonylag kompakt méretű, minőségi, mégis nem túl drága készüléket találni, de a Redmi 4 Prime ilyen és ezért részünkről hatalmas pacsi a Xiaominak. 5 hüvelykes FHD felbontású kijelzővel találkozunk az előlapon, ami IPS LCD panelen alapszik és 441 ppi képpontsűrűséggel bír. A megjelenítési minőség szerintem pazar, a panelen nem spóroltak, jók a színek, a betekintési szögek, napfényben is tűrhető a láthatóság, de persze lehetne jobb is.

A kijelző fölé pillantva láthatjuk a szokásos érzékelőket (proximity- és fényszenzor) és az 5 MP-es előlapi kamerát. Amit nem mindig látunk, de ott van, az az értesítő LED a kamera jobb oldalán.

Alul kapacitív érintőgombokat találunk, melyek sorrendje mivoltjukból nem cserélhető fel, mint a szoftvereseké, tehát balról jobbra az alkalmazásválasztó, home és vissza gomb.

A készülék fém unibody házzal bír, ami egyértelműen minőséget tükröz.

Ha megnézitek a hátlapot, látható, hogy két oldalán lekerekített, ennek köszönhetően nagyon kényelmes és elegáns megjelenést is kölcsönöz neki. A kamera itt egy 13 MP-es szenzor, amit egy kéttónusú LED villanó segít meg, alatta pedig az igen gyors, 360 fokban érzékelő ujjlenyomat-olvasót találjuk, ami igencsak kézreálló tekintve a méretet és az elhelyezést.

A jobb oldal a gomboké, megtaláljuk a hangerőszabályzót és a bekapcsoló gombot, a bal oldalon pedig a SIM-kártyák és a microSD tálcáját. Itt is hibrid dualSIM-ről beszélhetünk, tehát 1 foglalatnál …read more

Source:: Tech2

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.