Samsung Galaxy S8 teszt – ez lesz a jövő?

Noha még igencsak az év elejét írjunk, lesznek még meglepetések, de eddig elmondható, hogy a Samsung új csúcskategóriás készüléke az eddigi legjobb! Objektív, nyers adatok alapján, de szubjektív véleményt is tekintve.

Dizájn

A Samsung Galaxy S8 dizájnjában kétségkívül vannak olyan pontok, melyek kifogásolhatók, de nagyjából egy hetes használat után már bátran elmondható, hogy ezek nem olyan nagy gondok ám.

A legnagyobb újítás a hatalmas Infinity Displayre keresztelt 5,8 hüvelykes megjelenítő, mely a sarkokon lekerekített, két oldalán pedig ívelt. A Samsung mindig is jó volt kijelzőkben, a Galaxy S8 1440 x 2960 pixel felbontású, 570 ppi pixelsűrűségű Super AMOLED kijelzője azonban mindent felülmúl.

A kijelző HDR10 támogatottsággal is bír, tehát a színkezelés, a megjelenítés hihetetlenül élénk, színhű, egy-egy kép vagy videós tartalom során úgy lehet érezni, mintha ott lennél. Szubjektív véleményem szerint a Galaxy S8 kijelzője az eddigi legszebb, amit mobilban láttam (igen, tudom hogy van Xperia XZ Premium is, de az ívelt, lekerekített megoldás sokat dob az élményen). Az ívelt kialakításnál egyébként egyáltalán nem probléma, ha belelóg a kijelzőbe az ujjunk, nem veszi érintésnek a készülék.

A kijelző alatt megtaláljuk a mindig látható Home gombot, mely részen a kijelző nyomásérzékeny, ezt erősen megnyomva (bizonyos beállítások mellett) máris feloldható a képernyőzár. Elérése egyébként nem nehéz, mintha egy fizikai home gombot nyomnánk, csak ez éppen virtuális.

A kijelző fölött érzékelők sokaságát láthatjuk. Találunk itt értesítő LED-et, közelségérzékelőt, fényszenzort, infra szenzort, írisz-olvasót, valamint természetesen egy előlapi kamerát. A kamera 8 MP felbontású, azonban f/1.7-es rekeszértékével, autofókuszával és auto HDR funkciójával kiváló önarcképeket tudunk készíteni minden körülmények között. Az írisz-olvasóról és az arcfelismerésről az Extrák rész alatt olvashattok bővebben.

A keret fényesre polírozott fémből van, ami a tesztre kapott fekete modellnél szinte teljesen egybeolvadt az elő- és hátlappal, …read more

Source:: Tech2

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.