Bakondi: a kormány készen áll a jogi vitákra az illegális bevándorlás kérdéseiről is

A kormány eddig is vállalta a politikai vitát, és készen áll a jogi vitákra az illegális bevándorlás kérdéseiről is – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Bakondi György kifejtette: eddig is nyitottak voltak arra, hogy az Európai Unió és a magyar kormány szakértői egyeztessenek. Az elmúlt napokban zajlott tárgyalások során a magyar kormány gesztust tett: felajánlotta, megvizsgálja a lehetőségét annak, hogy – ha vállalják a DNS-vizsgálatot – a 14 és 18 év közötti migránsokat is őrzött táborban helyezzék el a tranzitzóna helyett kérelmük elbírálásáig – mondta.

Ezt a bizottság szakértői csapata nem találta kielégítőnek, számukra a kerítés és a tranzitzóna léte is elfogadhatatlan – közölte a főtanácsadó.

Bakondi György felhívta a figyelmet, hogy a magyar kormány épp az európai bizottság külső határok védelméről szóló döntéseit hajtja végre, és az európai országok biztonságát szolgálja.

A főtanácsadó felidézte, hogy az Európai Bizottság felső vezetése “demonstratíve” fogadta Soros Györgyöt, aki szerint egymillió migránst kellene beengedni Európába. Bakondi György kiemelte: Magyarország semmilyen politikai nyomásnak nem enged. Ahogy eddig is vállalták a politikai vitákat minden szinten, a dolgok jogi útra terelődésével is “meg fogják vívni a csatát” – tette hozzá.

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 2 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.