A Stadler tíz év alatt 5 milliárd forintot fektetett be pusztaszabolcsi üzemébe

A Stadler felidézi, hogy tíz évvel ezelőtt kezdte meg működését a vállalatcsoport pusztaszabolcsi karbantartóközpontja, és ezzel egy időben állt forgalomba a MÁV első Flirt típusú elővárosi villamos motorvonata is, amelyből jelenleg 133 jármű üzemel Magyarország vasútvonalain.
A pusztaszabolcsi üzem a MÁV tulajdonában lévő 60 darab Stadler Flirt típusú és 10 darab Bombardier gyártmányú Talent elővárosi villamos motorvonat teljeskörű karbantartását látja el, emellett felügyeli a Gysev 10 Flirt, és a MÁV 42 Flirt motorvonatának karbantartását.

A karbantartó bázis hatékonyságát mutatja, hogy az elmúlt tíz év alatt a Flirt motorvonatok a szerződésben vállalt szint felett, átlagosan 95 százalékos rendelkezésre állás mellett közlekedtek a magyar vasúthálózaton, és összesen több mint 100 millió kilométert tettek meg – jegyezték meg a közleményben.
A Stadler Pusztaszabolcson 75 munkavállalót foglalkoztat, az üzem tavalyi árbevétele 7 milliárd forint volt, az idén 8 milliárd forint árbevétellel számolnak.
A cégcsoport világszerte csaknem 7000 alkalmazottat foglalkoztat Svájcban, Németországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban, Olaszországban, Ausztriában, Hollandiában, Fehéroroszországban, Algériában, Ausztráliában é

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.