Kivándoroltatja a fiatalokat a kormány vagy harcol értük?

Most a jövő évi költségvetés vagy a lemondást jelenti a fiatalokról, vagy éppen ellenkezőleg, támogatja őket. Nem mintha ez olyan bonyolult kérdés lenne, de persze a politikusok nem tudnak ebben sem megegyezni.

Az ellenzéki Jobbik képviselője például a Parlamentben nyilván az első változat mellett kardoskodott. Farkas Gergely szerint a kormány lemond a fiatalokról, ezt mutatja például a munkavállalási kivándorlás, ráadásul ezeknek az embereknek a nagy része külföldön is marad.

Az oktatással kapcsolatban azt kifogásolta, hogy 2007 óta nem emelték a felsőoktatási ösztöndíjak mértékét, pedig sok esetben az az egyedüli forrása egy hallgatónak. A Jobbik emellett a felsőoktatásba járók után is biztosítana családi támogatásokat – közölte.

Te is belevágnál? Keress külföldi munkát a Határátkelőn!

Farkas Gergely pozitívnak nevezte ugyanakkor az első nyelvvizsga ingyenessé tételét, jelezve viszont, hogy ezt a Jobbik már 4-5 éve javasolta.

A kormány támogatja a külföldi tapasztalatszerzést

A kormány részéről felszólaló család- és ifjúságügyi államtitkár azt hangsúlyozta: a 2018-as legalább annyira a fiatalok („a jövőbe való befektetés”) költségvetése, mint a munkából élőké.

Novák Katalin szerint a fiatalokat támogatni kell abban, hogy ha akarják, külföldön is tapasztalatot szerezzenek, és ha később itthon akarnak boldogulni, abban ugyancsak segíteni kell őket.

A családokat, fiatalokat segítő intézkedések közül kiemelte az otthonteremtést segítő lépéseket, főképp a családok otthonteremtési kedvezményét (csok).

(Fotó: pixabay.com/josealbafotos)

A Kivándoroltatja a fiatalokat a kormány vagy harcol értük? bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.