Őrült árakon ment el két Rolex

Elég jó napok járnak az óragyárra, ugyanis két gyönyörű darab is észbontó áron kelt el. Egy Oyster Paul Newman Daytonáért 3,7 millió dollárt fizettek, de még ezt is elhomályosította egy Bao Dai a maga 5 millió dollár feletti árával.

A „Bao Dai” a maga csekély 5 060 427 dolláros leütési árával minden idők legdrágább, árverésen gazdát cserélt Rolexe lett a genfi óraaukción. A 6062-es referenciaszámú óra persze nem véletlenül ilyen drága, teljesen egyedi a fekete számlapjával és gyémánt mutatóival, ráadásul az utolsó vietnámi uralkodóé volt korábban.

Abban már az árverés előtt is nagyjából egyetértés volt, hogy a rekordár meglesz, de arra elég kevesen számítottak, hogy a 2,5 millió svájci frankos határt már az induláskor megugorja, a vége pedig az lett, ami.

Még egy érdekesség: a Bao Dai egyszer már tartotta legdrágább Rolex rekordját, amikor 2002-ben 235 ezer dollárért cserélt gazdát. A mostani 5 milliós ár azt jelenti, hogy 15 év alatt 21-szeresére nőtt az ára – ha azt mondjuk, elég jó befektetés volt, akkor nem mondtunk semmit.

A Legenda

Ami a másik órát illeti, nem véletlenül hívják Legendának a Rolex Oyster Paul Newman Daytonát, ez a státusza ráadásul a napokban emelkedett is, hiszen ugyanazon az árverésen, csak a következő nap egészen hajmeresztő 3,7 millió dollárt fizettek érte.

Nyilván nem véletlen az elképesztő összeg, hiszen az aranyórából összesen három ismert példány létezik, a mostani árral pedig ez a példány lett minden idők legdrágább, nyilvános aukción elkelt Daytonája.

Nem is akármilyen körülmények között kelt el, a beszámolók szerint szinte filmeket megszégyenítő licitháború zajlott érte két úr között, és a finálé is ennek megfelelő volt, hiszen a nyertes felállt és színpadiasan még azelőtt kivonult, hogy a licit vezetője leütötte volna az ajánlatát.

Még éppen időben fordult meg ahhoz, hogy hallja, ő nyert, de szinte abban a pillanatban már kint is volt a teremből. A piac dinamikájára egyébként jellemző, hogy a Phillips aukciósház adta el a három legdrágább példányt – egy éven belül.

(Fotó: phillips.com)

A Őrült árakon ment el két Rolex bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.