A boldog párkapcsolat biztos jele

Azt gondolnánk, hogy ha valaki teleszórja a Facebook-oldala üzenőfalát boldog, mosolygós fotókkal magáról és a párjáról, akkor nagyon boldog kapcsolatban élhet. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy így van, sőt.

A Facebook, az Instagram, a Snapchat és az összes többi létező közösségi oldal is tele van boldog, mosolygós párokkal, olyannyira, hogy az ember hajlamos azt hinni, nincs is boldogtalan ember ezen a földön.

Pedig a helyzet az, hogy egy tanulmány szerint éppen azok a legboldogabbak, akik nem érzik szükségét annak, hogy ezt úton-útfélen különböző fényképekkel bizonyítsák.

Természetesen teljesen normális és egészséges dolog, ha valaki nyilvánosságra akarja hozni a boldogságát, és azt, hogy ki a párja. Ugyanakkor a tanulmány szerint erős kapcsolat van aközött, hogy mennyire vagyunk valójában boldogok, és hogy milyen gyakran posztolunk fotókat a párunkról és magunkról.

Mindennek több oka is van.

Az egyik, hogy általában azok, akik nem használják a közösségi oldalakat, boldogabbak a többieknél. Számtalan tanulmány született már a közösségi oldalak túlzott látogatása és a depresszió kapcsolatáról, úgyhogy ebbe most nem mennénk bele, elég legyen annyi, hogy aki túl sokat lóg mondjuk a Facebookon, az hajlamos a saját életét másokéhoz hasonlítgatni.

A másik, hogy amikor valaki boldog (egy kapcsolatban), akkor természetesnek érzi benne önmagát és nem érzi állandóan szükségét a megerősítésnek.

Aztán mindennek van egy kis agymosás jellege is, azaz minél inkább szeretnénk másokkal elhitetni, mennyire boldogok vagyunk, annál inkább próbáljuk erről magunkat is meggyőzni.

Viszont azok, akik tényleg boldogok, azok nem keresik a külső megerősítést, a boldogságuk az együttlétből, a kapcsolatukból fakad, azaz nem kell a tökéletesség illúzióját megteremteniük, mert egyszerűen nem érzik, hogy bármit is bizonyítaniuk kellene.

Mindez nyilván nem jelenti azt, hogy tudomást sem kell vennünk a partnerünkről ezeken a felületeken, de a fent leírtakon talán érdemes kicsit elgondolkodni.

(Fotó: pixabay.com/AdinaVoicu)

A A boldog párkapcsolat biztos jele bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.