Kiszámolták, mennyit érnek Jack Sparrow ékszerei

A Karib-tenger kalózai fő karaktere nem csak minden idők egyik legrosszabb / legviccesebb kalóza, de a leggazdagabbak közé is tartozik – legalábbis ha hinni lehet a brit F.Hinds ékszerüzlet-láncnak, ahol kiszámolták, mennyit is ér Jack Sparrow kapitány.

Napokon belül a mozikba kerül a Karib-tenger kalózai sorozat következő része, és most egy kicsit hagyjuk a színvonal kérdését, ennél egy fokkal talán érdekesebb, hogy egy brit ékszerészet kiszámolta, mennyi is Jack Sparrow vagyona, legalábbis ami az ékszereit illeti.

A végeredmény nem kevés, a kis híján 290 ezer font forintban 104 millió, ami elég tisztes összeg egy kalóztól, nem igaz?

A számolgatás nem volt túl bonyolult, a cég szakértői fogták, minden egyes ékszert kielemeztek, majd megállapították, mennyit is nyomnának a valóságban. Problémát jelentett a kétséges eredet (egy kalóz esetében ez nem meglepő).

A Hinds lemérte a kapitány gyűrűit is, melyek egyenként 19 ezer (6,8 millió forint), 5500 (2 millió), 4250 (1,5 millió), és 750 fontot (270 ezer forintot) értek. A karkötője alig 90 fontot (32 ezer forintot) kóstál, de a gyöngy nyaklánc már 5500 font (ami ugye 2 millió forint), a korona pedig nem kevesebb, mint 200 ezer font (72 millió forint).

Összességében Cortes kincse a maga 882 darab azték aranypénzével és minden egyébbel 3 millió fontot ér, ami már átviszi az egymilliárd forintos plafont. Nem is rossz egy kalóztól…

A Kiszámolták, mennyit érnek Jack Sparrow ékszerei bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.