Interneten kér segítséget a látássérült diáklány


Vak-lányKözösségi oldalon kéri a pécsiek segítségét egy látássérült lány: itt vették fel gimnáziumba, viszont vakvezető kutyája miatt nem talál kollégiumot vagy albérletet. Már egy szobával is beérné, illetve beérnék így ketten, de sehová nem akarják beengedni az állattal – ami amúgy törvény alapján meg sem történhetne.

A 19 éves dombóvári lány, Vértesi Alexa a Facebookon keres albérletet, miután látássérültként a számára tájékozódásához nélkülözhetetlen, vakvezető kutyája miatt eddig mindenhol elutasították.

Mint írja, sok munka árán nyert felvételt a Pécsi Művészeti Gimnázium hegedű szakára, utána pedig egyetemen szeretne továbbtanulni.

Látássérültként vakvezető kutyával közlekedik, az állat „profin képzett és maximálisan jól nevelt”. Ennek ellenére a kollégium keresés során „minden helyen elutasították többnyire azzal az indokkal, hogy a kutyát nem viheti be”. Jogszabály írja elő, hogy a lakosság számára is nyitva álló minden területre, intézménybe bemehet, hiszen így tudja megfelelően végezni a feladatát.

Ezért kéri most a „pécsi lakosokat, hogy ha valaki tudna kis költségű albérletet, szobát lakásban a környéken”, akkor segítsen neki. Meglátjuk, az annyi esetben összefogó net népe ezúttal is talál-e virtuális-kollektív megoldást.

Forrás: HVG.hu

(Visited 65 times, 1 visits today)