Drezda, ahová hazajár a Budapesti Operettszínház

Drezda városa nemcsak a történelem, hanem a magyar kultúra szempontjából is igen fontosnak számít, hiszen a Budapesti Operettszínház társulata rendszeresen fellép A szépség és a szörnyeteg című musicallel a Semper Operaházban.

A kivilágított Semper Operaház

Szászország fővárosának is szokás nevezni az Elba partján fekvő, alig több mint 500 ezer lakost számláló Drezdát, amely egyben a térség gazdasági és pénzügyi központja is. A város hozzávetőleg 80 százaléka elpusztult a második világháború alatt, a romeltakarítás a mai napig folyik. Szerencsére a történelmi városrész egy része érintetlen marad, így az idelátogatók teljes valójában csodálhatják meg a Zwinger múzeumot, a Miasszonyunk templomát, illetve a Semper Operaházat.

Az 1870-es években épült teátrum a hazai művészvilág számára is igen fontos, ugyanis az utóbbi években a Budapesti Operettszínház társulata rendszeresen fellépett ott A szépség és a szörnyeteg című musicallel. Belle és a szörnyeteg története milliókat varázsolt már el világszerte, és ki ne ismerné a híres Disney-mese szerethető karaktereit, andalító dallamait? 2005-ben a történet újra életre kelt, ugyanis a Budapesti Operettszínház hosszú tárgyalásokat követően szerezte meg a meséből készült musical jogait, amelyet a Nagymező utcai teátrum mellett az elmúlt öt évben több mint 500 alkalommal játszottak már Németország, Svájc és Ausztria nagyvárosaiban, Böhm György rendezésében. A felsorolt helyszínek közül egyértelműen Drezda adta vissza legautentikusabban a darab hangulatát, ugyanis a város klasszicista épületei erősen emlékeztetnek arra a korszakra, amelyben a musical játszódik.

. A drezdai turnén többek között Polyák Lilla, Hommonay Zsolt, Földes Tamás, Bálint Ádám, Füredi Nikolett, Németh Attila, Serbán Attila, Jenes Kitti és Barkóczi Sándor lépett fel.

…read more

Source:: Lokal.hu – Életmód

(Visited 6 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.