„Soha nem gondoltam, hogy hotelban fogok dolgozni”

Kell hozzá elszántság és a munka iránti alázat, de kitartó munkával külföldön lehet előrejutni a ranglétrán. Példa erre Cintia története, aki alig 3 hónap után lett szobalányból Housekeeping Supervisor Nagy-Britanniában, ami annyit tesz, hogy most már ő felügyeli a többi szobalány munkáját.

Cintia érettségi után döntött úgy, hogy inkább külföldön próbál szerencsét. Választása először Hollandiára esett, ott két évet dolgozott takarítónőként, de nem jött be neki az ország, így gondolt egyet, és áttette székhelyét Londonban.

„Soha nem gondoltam, hogy hotelban fogok dolgozni, de kijöttem és másnap már dolgoztam” – mesélte a Pénzcentrumnak. Ő egy ügynökséghez ment be az önéletrajzával, rövid elbeszélgetés után pedig már meg is kapta a címét a hotelnak, ahol másnap kezdhetett.

Külföldi munkák százai egyetlen kattintásra!

„Óriási a munkaerőhiány, ha valaki dolgozni akar, azonnal el tud helyezkedni tényleg, de minimális angol nyelvtudás elengedhetetlen” – mondta Cintia, aki négy év alatt öt hotelban dolgozott.

Most Hertfordshire megyében, Hemel Hempsteadben lakik és egy kis hotelban koordinálja és ellenőrzi a szobalányok munkáját. Szerinte van előrelépési lehetőség, de ahhoz jól kell dolgozni és ki kell állnia magáért az embernek.

„Mindig egyre nagyobb hotelekbe mentem, és mindig egyre nagyobb felelősségű munkát kaptam, egyre több pénzért” – vázolta stratégiáját.

Ami a hazaköltözést illeti, elég határozott az álláspontja: „Soha nem merült fel, hogy hazaköltözzünk. Egyszer general manager, vagyis hoteligazgató szeretnék lenni. Ehhez persze folyamatosan képeznem kell magam, már elvégeztem kint egy hotel menedzsment-tanfolyamot, és szeretnék a közeljövőben megint váltani, luxushotelekbe elszegődni. Mivel külföldi vagyok, dupla annyit kell dolgoznom mindenért, de megéri: megbecsülik a munkát”.

A „Soha nem gondoltam, hogy hotelban fogok dolgozni” bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 6 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.