Készíts otthon citromfagyit!

Ha már annyira meleg van, hogy nem akarsz kimenni vagy a „trópusi vihartól” nem tudsz, de megdöglesz egy hűs frissítőért, akkor irány a konyha! Egy jó házi citromfagyi összeáll 15 perc alatt, és onnantól már csak a jégszekrénynek kell dolgoznia.

A házi fagylaltkészítéssel az a legnagyobb probléma, hogy minden recept azzal végződik: Tedd a keveréket fagylaltgépbe! Holott erre a legtöbb esetben nincs szükség. Hogy ezt bebizonyítsuk, egy valóban friss, joghurtos, savanykás citromfagylalt receptjét adjuk közre, amely gép nélkül készül.

Fél liter natúr joghurtot keverjünk fel alaposan habverővel, közben adjuk hozzá a 2 citrom levét, 1 citrom reszelt héját, valamit ízlés szerinti mennyiségű cukrot (javasolt 15 dkg).

A folyamatos keverés mellett krémesre dolgozott keveréket fagyasztóba tesszük. És most jön a fagyigéptrükk, hiszen a gép sem csinál mást, mint folyamatos keveréssel teszi valóban krémessé a fagylaltunkat, úgyhogy nincs más dolgunk, mint időnkét alaposan átkeverni a dermedő finomságot. Aki lusta, és erre sem képes, az harapható és ne nyalható hűsítőre számítson!

Hozzávalók:

  • 5 dl natúr joghurt
  • 2 citromból nyert citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg cukor (ízlés szerint)
  • kevés apróra vágott mentalevél

További cikkek:

…read more

Source:: Lokal.hu – Életmód

(Visited 2 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.