HunGarian Baja – Az autósoknál al-Attijah, a motorosoknál Svitko vezet

Szombaton a mezőnyben kétszer 140 kilométert kellett teljesítenie, ahol az első körben az éjszakai esős idő miatt kialakult vízátfolyások is kihívás elé állították a versenyzőket. Az autósok közül ebben a körben is Al-Attijah végzett az élen Mikko Hirvonen és Jakub Przygonski előtt. A legjobb magyar a tizedik helyen célba érő Fazekas Károly volt, ám ő technikai problémák miatt a második körben nem tudott elindulni, Fodor Imre pedig felborult, így ő már biztosan nem folytatja a küzdelmet.

A szombati második kört is Al-Attijah nyerte, a magyarok közül a kilencedik helyen végzett Lónyai Pál, akinek az első körben négyszer kellett megállnia – háromszor ablakpárásodás miatt, egyszer pedig azért, hogy meggyőződjön az árokba csúszó Conrad Rautenbach állapotáról. A motorosoknak a terepviszonyok mellett a széllel is meg kellett küzdeniük.

Mindkét szombati körben Stefan Svitko bizonyult a leggyorsabbnak, mögötte Alessandro Ruoso, Jan Brabec, és Adrien Maré alkotta az élmezőnyt. A legjobb magyar a 11. helyen álló Hodola Richárd, valamint a 16. helyezett Horváth Lajos volt három szakasz után. A magyar világkupa-futam vasárnap két 98 kilométeres szakasszal ér véget.

HunGarian Baja vk-futam, eredmények 3 szelektív szakasz után: autósok: 1. Nasszer al-Attijah, Mathieu Baumel (katari, francia, Toyota Hilux) 3:21:40 óra 2. Mikko Hirvonen, Andreas Schulz (finn, német, Mini John Cooper) 1:24 perc hátrány 3. Jakub Przygonski, Tom Colsoul (lengyel, belga, Mini John Cooper) 4:18 p h. …9. Lónyai Pál, Horn Albert (magyar, Porsche Macan) 25:44 p h. motorosok: 1. Stefan Svitko (szlovák, KTM) 3:28:56 óra 2. Alessandro Ruoso (olasz, KTM) 11:55 p h. 3. Jan Brabec (cseh, Husqvarna) 12:59 p h.

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 4 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.