Portugáliában annyi a tűzeset, hogy nemzetközi segítségre szorulnak

Portugália történetének legsúlyosabb tragédiája június 18-án, Pedrógao GrandenálFotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

Constanca Urbana de Sousa belügyminiszter szombat este sajtótájékoztatót tartott és arról beszélt, hogy Portugália egyedül nem képes megbirkózni a rengeteg tűzesettel a nyári kánikulában és szárazságban. Lisszabon nemzetközi segítséghez folyamodott, így a portugál fővárosban jelenleg 3000 tűzoltó teljesít szolgálatot – írja az MTI.

A belügyminiszter szerint a szárazság, és a fel-feltámadó szél oka a sokasodó tűzeseteknek. Szombaton újabb rekordot regisztráltak: 268 helyre riasztották a tűzoltókat, ennyi idén még egyetlen nap sem volt. de Sousa szerint nemzetközi segítségre szorulnak, Európához fordulnak többek közt tűzoltó repülőgépekért.

Idén már 140 ezer hektárnyi növényzet pusztult el a lángok miatt. Ez több mint háromszor annyi, mint az elmúlt tíz év átlaga.

A legsúlyosabb eset Lisszabontól 200 kilométerre, Pedrógao Grande település közelében történt júniusban. Az ország történetének egyik legmegrázóbb katasztrófájában 62-en vesztették életüket egy erdőtűzben, ahol a lángok körbeölelték az autóval arra járókat.

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 3 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.