Vajon mit tud egy jobb középkategóriás telefon, az LG Q6 kamerája?

Manapság már ádáz harc dúl a középkategóriában, amiből valljuk be, nagyon de nagyon nehéz kiemelkedni. Különféle szolgáltatásokkal próbálják meg a majdnem lehetetlent a gyártók, valamelyik hatalmas teleppel szereli fel újdonságát, a másik a prémium anyaghasználatra szavaz, a harmadik pedig mondjuk a vízállósággal igyekszik elkápráztatni a vásárlót.

De itt még nincs vége. Új trend kezd kialakulóban lenni, ez pedig a széltől szélig érő kijelző, ami viszont pár hónapig kizárólag a felső szegmens privilégiuma volt, ám az LG a Q6 FullVision paneljével villámgyorsan megmutatta, hogy ez milyen gyorsan megváltozhat. Ha pedig már szóba jött a Q6, akkor jöjjön szóba az is, hogy milyen a készülék kamerája, mert hát ugye állítólag pont azért érdemes drágább mobilt a kosárba pakolni, mert sokkal jobb képminőségre számíthatunk. De mennyire igaz ez, mennyire elég egy pénztárcabarátabb eszközt választanunk?

Kezdjük először azzal, hogy milyen módok állnak rendelkezésünkre. Van automatikus, panoráma és étel. Ezen felül akadnak filterek, ledes villanó, négyzetes felvétel. Apropó felvétel. A Q6 maximum 13 megapixeles képek készítésére képes, ezt 4:3-as arányban teszi meg. A beállításokben találjuk a HDR-t, az időzítőt (3, 10 mp), a hangvezérelt fotózást, a helycímkézést és a sorozatfotózást.

Nincs tehát professzionális mód, így annyit segítettünk a képeken, hogy automatikusra állítottuk a HDR-t, mert valószínűleg sokan így használnák az 1/3″-es, f/2,2-es rekeszértékű szenzort. De akkor lássuk a nappali alkotásokat (a teljes felbontású verziók elérhetőek ITT):

És nyilván nem maradhatnak ki az esti fotók sem (a teljes felbontású verziók elérhetőek ITT):


<img width="150" …read more

Source:: Tech2

(Visited 2 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.