Végre jó útra tér a Mazda is?

Az autógyártók sorra mutatják be a villanyautóikat, az autószalonokon pedig hemzsegnek az alternatív hajtással szerelt járgányok. Sokan persze csak az előírásoknak próbálnak megfelelni, néhány környezettudatos gyártó viszont nem csak emiatt fejleszti az elektromos hajtást.

A Volvo például úttörőként jelentette be nem is olyan régen, hogy 2019-től csak villanymotorral szerelt modelleket gyárt majd. Később számos egyéb gyártó is hasonló stratégiákról beszélt.

A Mazda mindezek ellenére továbbra is próbál a lehető legtávolabb maradni az alternatív hajtástól. A japánok igazi áttöréseket értek el a belső égésű motorjaikkal, így a legújabb generációs Skyactiv erőforrásaik már igen környezetbarát működéssel büszkélkedhetnek.

Mindez viszont nem elég arra, hogy megfeleljenek a rohamosan szigorodó előírásoknak. Éppen ezért a Mazda a szintén japán Toyotával közösen fejleszt villanyautót, hogy megfelelhessen vele az elvárásoknak.

Hosszú távon azonban a Mazdának is komolyabb lépésekre lesz szüksége. Japán lapértesülések szerint a márka tervezete szerint csak a 2030-as években követheti a Volvo példáját, vagyis innentől kezdve szerepel majd minden autójukban az elektromos hajtás is.

A hírt eddig semmilyen forrás sem erősítette meg, és a Mazda sem válaszolt, amikor ezügyben érdeklődtek.

Mindenesetre szinte biztos, hogy csak belső égésű erőforrásokkal egy gyártó sem lesz képes megfelelni a reguláknak, így a Mazda is számolgatja már, hogy mikorra lesz ráerőltetve a lépés.

Forrás: Business Insider

The post Végre jó útra tér a Mazda is? appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 4 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.