A Ford és a Lyft az önvezető autók terjedéséért

– Ma egy újabb jelentős lépésről számolhatunk be az önvezető járművek tömeges megjelenésével kapcsolatban, hiszen partneri kapcsolatra lépünk a Lyft vállalattal, s ennek köszönhetően mindkét cég közelebb került ahhoz, hogy elősegítse a jövő megfizethetőbb, önállóbb és praktikusabb közlekedésének megszületését – mondja Sherif Marakby, a Ford önvezető és elektromos járművekért felelős alelnöke.

Miközben a Fordnál saját önvezető modell és az Argo AI virtuális vezetőrendszer folyamatos tökéletesítése révén jól halad az önvezető technológiák fejlesztésével, ezzel párhuzamosan olyan infrastruktúrák és rendszerek kiépítésén is dolgozik, amelyek megkönnyítik majd az emberek számára szolgáltatásunk használatát. Ezt valahogy így kell elképzelni: egy napon, amikor valaki a csúcsidőszakban nyitja meg a Lyft alkalmazást, a Fordnak és a Lyft szoftverének képesnek kell majd lennie arra, hogy gyorsan a rendelkezésére bocsásson egy önvezető autót, amivel a lehető leghamarabb és a legnagyobb biztonságban juthat el úticéljához.

A Lyft komoly ügyfél hálózattal és egyre növekvő rendelésállománnyal bír, valamint értékes ismeretekkel arról, hogyan áramlik a forgalom a nagyvárosokon belül. – Nekünk nagy tapasztalatunk van az önvezető járművek fejlesztésében és a tömeggyártásban – hangsúlyozza a Sherif Marakby. Mindkét vállalat foglalkozik flottakezeléssel és big data adatelemzéssel. – Képességeink és tudásunk egyesítésével hatékonyan oszthatjuk meg egymással az információkat, ami segít abban, hogy a legjobb döntéseket hozzuk meg a jövőre nézve – mondja az alelnök.

Néhányan úgy tekintenek az önvezető autók kínálta lehetőségekre, mint egy versenyre, amit meg kell nyerni. A Ford inkább arra összpontosít, hogy az emberek igényein és kívánságain alapuló szolgáltatást alakítson ki. Elsődleges szempont e járművek biztonságos és önálló működése, hogy az ügyfelek higgyenek abban: az önvezető technológia egyszer az életük részévé válhat.

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 10 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.