A vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készülő bűnbandát vettek őrizetbe Kárpátalján

A vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készülő, Cserkaszi megyei lakosokból álló bűnbandát fogtak el Kárpátalján – jelentette be Arszen Avakov ukrán belügyminiszter a Facebook-oldalán.

A helyszínre tartó csoportot felbérelték a magyar emlékmű felrobbantására. A feladatot a hivatalos közlés szerint a csoportnak “sürgősen végre kellett volna hajtania, az utóbbi időben ugyanis kiéleződött az ukrán-magyar viszony”. A Kárpátalja megyében, a Vereckei-hágón található emlékmű elleni terrorcselekménynek “tűzre öntött olajként” kellett volna szolgálnia – idézte a belügyminiszter Facebook-bejegyzését az Unian hírügynökség.

A jelentés szerint a csoport tagjait a határ közelében vették őrizetbe. Elfogásukkor gázpalackhoz erősített, detonátorként üzemelő robbanószerkezetet és RGD-5 típusú kézigránátokat találtak náluk.

A nyomozás kiderítette, hogy a bűnbanda más bűncselekmények elkövetésében is részt vett. Az ügyben folytatódik a nyomozás.

MTI

The post A vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készülő bűnbandát vettek őrizetbe Kárpátalján appeared first on PolgárPortál.

…read more

Source:: PolgárPortál.hu

(Visited 15 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.