Lefejezős videót találtak a svéd újságírót tengerbe dobó feltaláló gépén

Az ügyészség szerint Peter Madsené lehet az a merevlemez, amin nemrég egy lefejezős videót találtak. A felvételen egy nőt végeznek ki így, a dán feltaláló pedig azzal gyanúsítják, hogy augusztus 10-én ő ölte meg azt a svéd újságírónőt, akinek a lefejezett holttestét 11 nappal később találták meg a dán tengerparton.

Peter MadsenFotó: BAX LINDHARDT/Scanpix Denmark/AFP

A svéd újságíró, Kim Wall augusztus 10-én Peter Madsennel akart riportot csinálni, aki a 18 méteres saját építésű tengeralattjáróját mutatta meg a neki. Csakhogy Wall nem tért vissza a tengeralattjáróról. A hatóságok keresni kezdték a hajót, de mire megtalálták, már bajban volt, a feltalálót úgy kellett kimenekíteni a fedélzetről, a tengeralattjáró elsüllyedt.

Madsen először azt mondta a rendőröknek, hogy a nő már nem volt a hajón a baleset idején, még előtte partra tette Koppenhága mellett. Később megváltoztatta a vallomását, és azt állította, hogy a riporter halálos balesetet szenvedett, amikor véletlenül fejéhez csapódott egy 70 kilós vasajtó a tengeralattjárón, míg a víz alatt voltak, majd a testét vízbe dobta. Peter Madsen a gyilkosságot még mindig tagadja.

Fotó: JENS NOERGAARD LARSEN/Scanpix Denmark/AFP

Madsen azt is tagadja, hogy az övé lenne a lefejezős filmeket tartalmazó videó, szerinte ahhoz a laborjában bárki hozzáférhetett. Ugyanakkor Jakob Buch-Jepsen ügyész arról beszélt, hogy amikor Madsen szeptember elején megjelent bíróság előtt, megerősítette a gyanújukat, hogy ő ölte meg az újságírónőt.

A halottkém Wall holttestén késnyomokat talált a nemi szervénél és a mellkasán, amit a halálakor vagy nem sokkal azután okozhattak neki. Ugyanakkor a szakértők a halálának pontos okát még mindig nem tudták megállapítani. A nyomozás folytatásáig a bíróság négy hónapra meghosszabbította Madsen letartóztatását. (BBC)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 5 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.