Sose lesz vége: ma 79 millióval drágult a két hónapja vége ért vizes vb

A FINA vizes világbajnokság vízilabdatornájának helyszíne, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az Átlátszó fedezte fel az uniós közbeszerzési értesítő szerdai számában, hogy újabb “””váratlan””” költségnövelő tényező tűnt fel a július végén végetért vizes vb beruházásai körül. Ezúttal a Hajós Alfréd uszoda versenykialakítási munkálatairól derült ki utólag, hogy többe kerül, mint azzal előzetesen számolni lehetett.

A lebonyolítással megbízott Bp2017 Kft. májusban 870 millió forintért bízta meg a miskolci BO-TO BAU Kft.-t a munkával, de akkor még nem tudhatták, hogy ennyi pénz ekkora munkára kevés lesz. A friss módosítás orvosolta a gondot: 79,3 millióval toldották meg az eredeti büdzsét, így összesen 943 milliót számlázhat ki a miskolci vállalat a Bp2017-nek.

A BO-TO BAU ugyanaz a cég, írja még az Átlátszó, amelyik a margitszigeti Casino épületének felújítását is elvégezhette. Az eredetileg 935 millió lett volna, de később muszáj volt még rátenni 121-et. (Átlátszó)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 6 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.