Deutsch Tamás feljelentette Gyurcsány Ferencet Brüsszelben

Horn Gyula temetése

Az Európai Unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordul Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő amiatt, hogy Gyurcsány Ferenc cége, az 1,5 milliárd forintos uniós megbízást is elnyerő Altus 80 millió forintot adott Czeglédy Csabának, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van, írta az MTI.

Deutsch Tamás érvelése szerint:

  • Gyurcsányék cége, az Altus a korábbi években nyert uniós projekteket.
  • Az Altus idén kölcsön adott Czeglédy Csaba cégének.
  • Czeglédy büntetőeljárás alatt áll adócsalás és más vádak miatt.

Az EP-képviselő azt is felrója, hogy Czeglédy jogászként korábban képviselte az Altust is bizonyos meg nem nevezett ügyekben, illetve Gyurcsány a cége nyereségéből támogatja a pártját. Azt mondta, hogy:

Nincs példa Európában arra, hogy egy volt miniszterelnök, egy jelenleg is aktív politikus tulajdonában lévő magánvállalat az európai adófizetők pénzéből 1,5 milliárd forintnyi megbízást kapjon. Gyurcsány Ferenc pedig a cége nyereségéből támogatta a saját pártját.

Másfél éve Orbán Viktor is számon kérte Gyurcsányt, hogy miképpen nyerhetett a cége uniós pályázaton. A miniszterelnök azt is állította, hogy Gyurcsány a bevételt titkos pártfinanszírozásra fogja használni, így az unió politikai alapon ítélte neki oda az egyik pályázatot. Gyurcsány ezért beperelte, Orbánnak pedig végül a perköltség kifizetése mellett nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie Gyurcsánytól, amiért valótlanságokat terjesztett.


A bíróság szerint Orbán hazudott Gyurcsány cégéről
Az Altus első fokon pert nyert a miniszterelnök ellen, akinek 270 ezer forintot kell fizetni, és nyilatkozatban sajnálkozni.

Soros György ördögi

Az EP-képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt is kifejtette, hogy az EP-ben “Soros-jelentés készül”, hogy a magyarországi ellenzéket megerősítsék vele. Ezt annak kapcsán mondta, hogy várhatóan jövő szeptemberben szavaz az EP plenáris ülése a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentésről.

A “sátáni Soros-tervet” emlegető KDNP-s Aradszki András szavaira a fideszes EP-képviselő úgy reagált: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel ért egyet, aki ezeket a szavakat a népszórakoztatás műfajába sorolta. Az azonban tény, hogy “Soros György ördögi”, mondta Deutsch Tamás az MTI tudósításában.

Korábban Deutsch Tamás azt mondta lapunknak Soros György kapcsán, hogy ne csináljunk Krisztusból bohócot. Ezt arra értette, hogy senki ne gondolja, hogy a Fidesz szerint a világon egyetlen főgonosz van, és őt úgy hívják, hogy Soros György. Illetve azt is elárulta nekünk az alábbi interjúban, hogy biztos forrásból tudja: Soros engesztelhetetlenül gyűlöli Orbánt.


Deutsch: Soros György úgy utálja Orbánt, mint a szikkadt szart
Orbán bezzeg mindig a köteles tisztelet hangján beszél a milliárdosról – állítja a Fidesz EP-képviselője. Aki szerint Áder kissé széplelkű, és leírathatja Mórickával ezerszer, hogy nem káromkodunk, ettől még nem fog megváltozni a közbeszéd.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel / 24.hu

…read more

Source:: Hir24 – Gazdaság

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.