Indíts a napod egy tökös kávéval!

A közeledő tél emblematikus zöldségét, a sütőtököt nemcsak az unalomig használt krémleves, pite vagy muffin formájában fogyaszthatjuk, hanem akár a reggelünket is feldobhatjuk édes ízével.

Bár több divatos kávézólánc is csábít tökös tejeskávéval, de azoknak, akik vigyáznak az alakjukra, inkább azt ajánljuk, inkább otthon készítsenek magunknak édeskés tökkávét, mert garantáltan kevesebb benne a kalória. Annál több van viszont a tökben kalciumból, cinkből, mangánból, rézből, vasból, foszforból, karotinból, A-, B1-, B2-, B6-vitaminból, és nagy mennyiségű folsavat is tartalmaz. Ráadásul kevesen tudják, de hatalmas adag C-vitamin is van benne, ezért a meghűléses időszakokban szinte gyógynövényként hat.

Ráadásul a tökös kávé egyszerűen elkészíthető. Turmixoljunk össze 30 gramm sült tököt, forraljuk fel 2 deciliter tejben fél-fél teáskanálnyi fahéj, gyömbér, szerecsendió, ánizs és egy késhegynyi vanília (vagy fél teáskanálnyi vaníliaaroma) társaságában, majd öntsük az egészet egy erős presszókávéra! Díszítsük tejhabbal és fahéjjal, és garantáltan feldobja a leghűvösebb reggelt is. Hedonisták meg is cukrozhatják.

…read more

Source:: Lokal.hu – Életmód

(Visited 5 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.