Egyre erősebb a hírfogyasztás a világhálón

A fölmérések azt mutatják, hogy az internet egyre nagyobb teret hódít Magyarországon is. Ezt fölmérésekkel is jócskán alá lehet támasztani. Viszont az is igaz, hogy az online világban a baloldaliak, a liberális csoportok ma még lényegesen jobban érvényesülnek, mint a konzervatívabb polgáriak – derült ki a Deák Dánielnek, a Nézőpont Intézet elemzőjének szavaiból csütörtökön este a Tiszaparti Esték rendezvényén, a szolnoki Márai Sándor kör jóvoltából. Azt is mondta, hogy bár még mindig elsősorban a televízióból nyeri az információt az elért közönség többsége, ott mindenképpen kiegyenlítődni látszik a verseny. Nem hagyható figyelmen kívül, hogy a legerősebb liberális, de mindenképpen kormánykritikus televízió, az RTL híreiben a szenzációk után, szinte elrejtve, de hangsúlyosan jelenik a kormány ellenes hang. Élő példaként a nemrég véget ért budapesti vizes-vébét említette, aminek kapcsán az eredményekről nem vagy alig szóltak ebben a televízióban, viszont folyamatosa hírelték, hogy csúszik ez vagy az a beruházás, górcső alá vették az árakat. Magyarországról szóló híreik többsége negatív képet fest, különösen Orbán Viktort démonizálja, amit a németországi “anyacsatorna” kritika nélkül vesz át és terjeszt meglehetős sikerrel. Az elemző szerint az internet szerepét sokkal erősebbre kell vennie a kormányoldalnak.

Falusi Vajk házigazdaként (balról), Gajdics Ottó főszerkesztő és Deák Dániel politikai elemző vendégként a Márai kör estjén

Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője – túl azon, hogy a lap népszerűsítését kérte a jelenlévőktől -, csak megerősítette, hogy az ellenzék ügyesen kihasználja a világhálót, ott eltorzított híreket adnak közre és ezzel elsősorban az ebben a világban otthonos fiatalokat érik el. Az ellenzék a másik oldalon állókat lakájmédiának nevezik, Fidesz-bérencnek, fizetett médiaügynöknek titulálják vagy más hasonlóan degradáló jelzőkkel illetik, pedig csak “kormánypártiak vagyunk és ezt büszkén vállaljuk” – mondta a főszerkesztő. Elkötelezettnek lenni csak a baloldalon, a liberálisok között érdem, emitt már megalázónak szánt bélyegeket ragasztgatnak, tehát a mi elkötelezettségünk – szerintük – nem ér föl az övékével, ez pedig nevetséges. Fölhívta a figyelmet arra, hogy a kormányoldalnak körülbelül két és fél millió szavazója van, de ez nem érződik kellőképpen a média világában. Olvasóként, előfizetőként, hallgatóként és televízió nézőként is érdemes és szükséges kimutatni a hovatartozást – tette hozzá.

…read more

Source:: I.Szolnok.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.