Beintett a Heineken a Csíki Sörnek

Megvásárolná a Heineken romániai és magyarországi gyártóegységeit, valamint a Hargita sörmárkát is a Csíki Sör gyártója, a Lixid Project Kft. – értesült szerdán a Világgazdaság. Így a holland sörgyártó által bezárásra ítélt martfűi sörgyár is tovább üzemelne.

Most azonban azt nyilatkozta a Heineken Hungária a lapnak, hogy a martfűi telephelyet továbbra is disztribúciós és logisztikai bázisként kívánja használni a jövő évtől.

A Heineken ennél bővebben nem reagált arra, hogy az Igazi Csíki Sört gyártó Lixid Projekt Kft. egy budapesti ügyvédi irodán keresztül hivatalos levélben tudatta a holland anyacéggel, hogy megvásárolná a Heineken közelmúltban bezárt martfűi gyártóegységét és a csíkszeredai gyárat, mindezt pedig Lénárd András, a vállalat tulajdonosa is megerősítette.

Névhasználati vita

Idén januárban derült ki, hogy a Heinekennek adott igazat a román bíróság az Igazi Csíki Sör gyártójával szemben. A csíkszentsimoni székhelyű cég évek óta jogi harcban állt a nemzetközi multival, amely a romániai piacon többek közt a Ciuc nevű sörrel van jelen. Az erdélyi magyarok körében a Ciuc is „csíkiként” közismert, de a Heineken a „Csíki Prémium” szóvédjegyet is bejegyeztette Romániában.

Májusban aztán megegyezett a két cég: innentől a Csíki Sör márkanevet az erdélyi magyar gyártó – és csakis ő – továbbra is használhatja szerte a világon.

Az anyavállalat tegnap kiadott harmadik negyedéves gyorsjelentésében nem tért ki az Igazi Csíki Sör gyártójával folytatott vitájára, a ritkás régiós adatok közül pedig nem lehet kisilabizálni, hogy az ügy miként érintette a holland óriáscég magyarországi és romániai forgalmát – közölte a lap.

Kiemelt kép: Gyártósor a Csíki Sör Manufaktúra csíkszentsimoni sörfőzdéjében. MTI, Veres Nándor

…read more

Source:: Hir24 – Gazdaság

(Visited 2 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.