Öt hónap után mentettek meg két, a tengeren hánykolódó nőt és kutyáikat

Tasha Fuiaba bő öt hónap után elhagyhatja megrongálódott hajóját.Fotó: JONATHAN CLAY/AFP

Öt hónap után megtalálták Jennifer Appelt és Tasha Fuiabát, akik kutyáikkal május 3-án keltek útnak Hawaiiról hajójukkal. Tahitira akartak menni, de aztán, miután előbb elromlott a motorjuk, majd még az árbocuk is eltört, alaposan lesodródtak az útvonalról. Bő öt hónappal később, szerdán Japán partjaitól 1500 kilométerre délkeletre – eredeti úticéljuktól bő 8000 kilométernyire talált rájuk egy tajvani halászhajó, amely riasztotta az amerikai parti őrséget.

Jennifer Appel már az utazás első napján a vízbe ejtette a mobilját.Fotó: JONATHAN CLAY/AFP

Appel és Fuiaba az előrelátásuknak köszönhetik az életüket. A két nő egy évre elég száraz élelmiszert csomagolt az útra, amire egy víztisztító berendezést is magukkal vittek, így se éhezniük, se szomjazniuk nem kellett.

Zeus, a Hátterben sárga pólóban álló Fuiaba kutyája a USS Ashland fedélzetén.Fotó: JONATHAN CLAY/AFP

A két nő most a mentésükre érkezett USS Ashland fedélzetén lábadozhat, majd a legközelebbi kikötőben hagyhatják el a hajót. Kaptak orvosi ellátást, ételt és szállást is.

Az AP elérte Appel 75 éves édesanyját, Joyce-t, aki Houstonban él. Ő utoljára az indulása napján beszélt a lányával, aki már az út első napján elhagyta a telefonját, ami a fedélzetről az óceánba zuhant. Joyce szerint a lánya csütörtök hajnalban telefonált. „Azt mondta, »anya?”, amire én visszakérdeztem, hogy »Jennifer!?”, mert már vagy öt hónapja nem hallottam róla. »Igen, anya”, válaszolta. Nagyon izgalmas volt”.

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 11 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.