Lekapcsolták a szicíliai maffiavezért, mert meg akarta öletni a lányát, aki beleszeretett a rendőrfőnökbe

Giuseppe Scaduto itt épp egy 2008-as rajtakapás alatt mosolyogFotó: MARCELLO PATERNOSTRO/AFP

Giuseppe “Pino” Scaduto rácsok mögül próbálta meg elrendezni saját lánya halálát, miután rájött, hogy az pont abba a rendőrbe szerelmes, aki Pinót korábban börtönbe juttatta. Hogy még inkább komolytalan olasz filmkrimibe illő legyen a történet, miután áprilisban szabadult,

Pino saját fiát akarta felkérni lánya eltakarítására,

ám a tékozló fiú nem vállalta a feladatot. A kis Scadutonak van épp elég baja: egy másik ügyben gyilkossággal vádolják. Nem hiszed el? Pedig a nyomozóknak hála apa és fia közti beszélgetést is sikerült rekonstruálni:

– A húgodból egy ócska besúgó lett.
– Nem teszem meg. Ha akarod, csináld magad. Miért volna az én dolgom? 30 éves vagyok!

A bagheriai alvilágot igazgató Scaduto padre ezek után profikhoz fordult, de a bérgyilkosok lepattintották azzal, hogy családi ügyekkel ők nem foglalkoznak. Viszont a szándék kiszivárgott, az öreg Scadutót pedig lekapcsolták.

Az ügy komolyságátt mutatja, hogy Angelino Alfano külügyminiszter számolt be az esetről a médiának, és hosszasan püfölte a maffiát, amiért Scaduto saját lányával akart leszámolni, csak mert rendőrt szeret:

“Ti nevezitek magatokat úriembereknek? Hol az a nagy méltóság, amikor épp saját gyerekeiteket akarjátok lemészárolni?”

Scadutót és a bagheriai klán 15 tagját is letartóztatták maffiakapcsolatok és helyi vállalkozók zsarolásai miatt. (Guardian)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 5 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.