Tóbiás és Balambér őszi otthoni kalandjai

(kép:nepszava.hu)

– Jaj, Balambér, most léptünk ki az iskolakapun és máris sötétedik. – sajnálkozott Tóbiás.

– Tudom, reggel is sötét van, amikor jövünk, és mire hazaérünk már megint. – folyatatta testvére bosszankodását Balambér.

– Mit csinálunk otthon ilyenkor? Nem tudunk kimenni biciklizni, görkorizni, focizni. – szolt Tóbiás miközben testvérével együtt beléptek a házuk előszobájába.

– Szerintem találunk valamit itthon, biztos akad valami játszanivaló itthon is. – lelkesült fel Balambér.

A két kistestvér gyorsan levette kabátját, cipőjét, és felöltöztek otthoni játszós ruhába, hiszen az ezért mégiscsak kényelmesebb. Miután mindketten belebújtak a mackónadrágba, jött a gondolkodás, hogy vajon mit is lehetne csinálni ilyen hideg, esős novemberi délután.

– Mi lenne, ha játszanánk valamelyik társasjátékkal? – kérdezte Balambér.

– Jó, én benne vagyok, és melyik legyen az? – kérdezett vissza Tóbiás.

– Játszunk, a Police társassal, az a kedvencem. – válaszolta Balambér.

Ki fog nyerni, Tóbiás vagy Balambér? (kép: elfnet.hu)

A játék célja: az Interpol nemzetközi rendőrségtől kapott titkosított üzenet szerint Budapesten bujkál Dr. Faktor, az Európa-szerte körözött műkincsrabló kézre kerítése a játékban résztvevő nyomozók feladata. A játékot 2-6 fő játszhatja. Egyikük Dr. Faktor, aki menekülése során keresztül-kasul járva a várost rejtőzködik és igyekszik kibújni az Őt üldözök gyűrűjéből. A többi játékos a Police 07 nyomozója, akik – szintén metrón, taxin, buszon – állandóan Dr. Faktor nyomában vannak, hogy lefüleljék. Ha az egyik detektívnek sikerül a láthatatlan Dr. Faktorral egy ponton összetalálkoznia, akkor a műkincsrablónak meg kell adnia magát és ezzel a nyomozók nyertek. Ellenben, ha Dr. Faktor észrevétlen marad addig, amíg a detektívek az összes utazási tikettjüket felhasználják, akkor Dr. Faktor nyert.

– Na, most, hogy ilyen jót társasoztunk, mi lenne ha építenénk bunkit a szobánkban, és párnacsatáznánk? – kérdezte Balambér.

– Én hozom a párnákat, te hozd a takarót, és már készül is a bunki. – Válaszolta határozottan Tóbiás.

Már szaladtak is a párnáért és takaróért, s percek alatt megépült a nagyon sok gyerek által irigylésre méltó szuper bunki. Azonnal elkezdődött a legizgalmasabb párnacsata Tóbiás és Balambér között. Addig-addig párnacsatáztak, mígnem mindketten elfáradtak, és így megegyeztek döntetlenben.

Micsoda bunki! (kép: kisrigos.weebly.com)

– Még mindig csinálnék valamit Balambér! Még csak 6 óra van! –szólt testvéréhez Tóbiás.

– Mi lenne, ha rajzolnánk sok-sok rajzot, és ha anya hazaér, akkor ő lesz a zsűri aki majd lepontozza a rajzainkat? – kérdezte lelkesen Tóbiást Balambér.

– Benne vagyok, de úgyis én győzök. – válaszolta elszántan kisöccsének.

A két kiskutya zsírkrétát és papírt ragadott, majd asztalhoz ülve alkotni kezdtek. Majdnem egy órát töltöttek rajzolással, de megérte, mert több mint 6 db műalkotás született, ami már csak az édesanya zsűrizésére várt.

– Úgyis én nyerek! – kiáltotta Balambér.

– Na majd kiderül! – válaszolta Tóbiás.

Mit rajzolnak a kis lurkók, autót, vonatot, vagy házikót? (kép: life.hu)

Mikor a gyerekek édesanyja hazaért, végignézte az összes kis rajzott, de a legvégén igazságos döntetlent hirdetett ki. Mivel még a gyerekek nem voltak annyira fáradtak, ezért lefekvés előtt még megnéztek egy részt a kedvenc meséjükből.

– Na, most már elfáradtam, mehetünk aludni. – mondta elégedetten Balambér.

– Ne olyan gyorsan, ki fog fürdeni és fogat mosni? – kérdezte az édesanya.

Miután mindketten mosakodtak, belebújtak a pizsamába majd befeküdtek az …read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.