Pisztollyal fenyegetőzött a miskolci újságíró

Szántó István, az Észak-Magyarország korábbi főszerkesztő-helyettese pisztollyal fenyegette meg azokat a rendészeket, akik meg akarták őt büntetni, mert tilosban parkolt – írja az Origo.

A lap beszámolója szerint az újságíró tilosban parkolt, ami miatt intézkedni kezdtek ellene az éppen ott járőröző rendészek.

Figyelmeztették a szabálytalanságra, és megkezdték az adatainak a felvételét. A rendészek szerint Szántó egyre indulatosabban, agresszívebben viselkedett, kiszállt az autóból, szidalmazta őket, lökdösve, karjukat rángatva próbálta akadályozni az adatfelvételt, majd egyiküknek a tollát is elvette olvasható az Origo beszámolójában. A vita egy idő után olyannyira elfajult, hogy a rendészek és az időközben jelentkező tanuk vallomása alapján ilyen mondatok hagyták el a vezető-újságíró száját: Tudjátok, hogy ki vagyok én? Deszantos voltam, b..meg, engedjetek el a k…anyátok! A szóváltás akkor vált igazán komollyá, amikor Szántó a jobb oldalsó nadrágzsebéből fegyvert rántott elő, ráfogta az egyik rendészre, és azt ordította, hogy elfogok menni innen, ha nem engedsz, akkor le foglak lőni! A k…anyátokat, nem tudjátok, ki vagyok?! – írja az Origo.

Ezután a rendészek a földre vitték Szántót, bilincset raktak az egyik kezére, majd felállították, és a másikra is.

Az információt a lapnak megerősítette a rendőrség is.

Szabó Csilla, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az esettel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai 2017. november 6-án 13 óra 45 perckor Miskolcon, a Kazinczy utcán egy miskolci férfit kívántak intézkedés alá vonni. A férfi a jogszerűen intézkedő rendészekkel kezdetben együttműködő volt, majd később sérelmezni kezdte az intézkedést és gázriasztó fegyverével megfenyegette a rendészeket – áll a cikkben.

A teljes cikkből Szántó István munkássága is kiderül!

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 14 times, 2 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.