Megölték a walesi állatkertből meglógott hiúzt

Közel két hete szabadult ki a Lillith nevű eurázsiai hiúz egy walesi állatkertből. A nőstény lakott területre jutott, nem akartak kockáztatni, és kilőtték az állatot – írja a Guardian. A 18 hónapos nőstény október 29-én szökött meg a ceredigioni Borth Wild Animal Kingdom nevű állatkertből, akkor jelezték, az állat nem jelent fenyegetést az emberekre, de azért igyekezzenek távol maradni tőle, ha esetleg belefutnának.

A nagymacskát nagy erőkkel keresték, távolról többször látták is, még rendőrhelikoptert is bevetettek. Próbálták befogni, visszaterelni, de a ceredigioni városi tanács végül úgy döntött, “humánus módon”, péntek éjjel végeznek az állattal. Bár nincs feljegyzés arról, hogy hiúz valaha emberre támadt volna, megjegyezték, hogy a pánikba esett, sarokba szorított hiúz viselkedése kiszámíthatatlan lett volna.

Az állatkert Facebookon-oldalán az áll, hamarosan kiadnak egy hivatalos sajtóközleményt a hiúz megöléséről, és hangsúlyozzák, ez nem az ő döntésük volt, és

“mi soha nem értettünk volna ezzel egyet, és nem vettünk volna részt a mi babahiúzunk kilövésében. Nagyon el vagyunk keseredve, és nagyon dühösek vagyunk a történtek miatt”

Arról, hogy miért nem használtak altatólövedéket, egyelőre nincs hír.

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.