Ha Németországban autózol, ezt tudnod kell

Hiába a legendás poroszos fegyelem, a tél beköszönte Németországban is sokszor jár zűrzavarral, hiszen sokan csak akkor igyekeznek lecserélni autójuk nyári gumiját, amikor már havasak az utak. Ezért a németek léptek, és idén új, szigorított, téli közlekedési rendszabályok léptek életbe.

A német autóklub, az ADAC pontos tájékoztatást nyújt azokról a rendelkezésekről, amelyek ősszel léptek életbe a közforgalom biztonságának javítására.

Míg azonban valamennyi autósra vonatkozik a téligumi-kötelezettség, a motorkerékpárok esetében a rendelkezés kivételt tesz, ugyanis abból indul ki, hogy hóban motorosok aligha indulnak útnak.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Keresd nálunk!

A szabály azonban nem tesz különbséget német és külföldi autósok között, következésképpen valamennyi idelátogatóra, aki nyári abronccsal közlekedik Németországban, borsos büntetés vár.

Baleset esetén ráadásul a biztosító intézet is csak korlátozott mértékben teljesíti esetleges anyagi követeléseket. Az intézkedés a bérelt gépkocsikra is vonatkozik, ráadásul nem a bérbeadót, hanem a bérlőt terheli a felelősség – hívta fel a figyelmet az InfoRádió németországi tudósítója.

A Ha Németországban autózol, ezt tudnod kell bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 4 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.