HPI Venture Toyota FJ Cruiser 1/10 Crawler modellautó

A Venture Toyota FJ Cruiser a legújabb, méretarányos és élethű sziklamászója a HPI-nek. A HPI sokat dolgozott azon, hogy egy modellezőbarát, strapabíró és ügyes járművet fejlesszen az ebben a kategóriában érdekelt modellezők számára. Jöhetnek a patakok, a sziklák és bármilyen off-road terep, ez a modell meg fog küzdeni a kihívásokkal.

A Venture egy valósághű orrmotoros elrendezést kapott, fém alvázához pedig teljesen élethű felfüggesztés és az eredetit minden részletében másoló hajtásláncot kapott.

A Toyotától hivatalosan licencelt FJ Cruiser modellautó tényleg a megszólalásig hasonlít az igazihoz. A teljes kialakítás, az első és hátsó lökhárítók, a visszapillantó tükrök, a működő tetőcsomagtartó, a hátsó, kihajtható és teljes értékű, használható pótkerék mind olyan kiegészítők, amik a Scale Off-road szerelmeseinek meg fogja dobogtatni a szívét.

A fém alváz elejére szerelt motor, alacsony súlypontot biztosító elrendezés segíti a minél jobb használhatóságot, terepképességeket. A meghajtást a motorból egy kardántengely segítségével egy osztómű fogadja, melyből speciális, teleszkópikus, erősített féltengelyek továbbítják a fém diffiházakba elölre és hátra a meghajtást.

Az élethű, olajjal töltött lengéscsillapítók, a zárt differenciálmű, (melynek fedlapja fém és festhető, vagy fel is polírozható, hogy teljesen egyedivé tehessük a modellt), illetve a valódi terep-gumiabroncsok magabiztosságot kölcsönöznek a modell számára bármilyen off-road körülmény között.

A Venture RTR készlethez mellékelt Toyota FJ Cruiser kasztni tényleg minden fontos és élethű kiegészítővel fel van szerelve, melyek alkalmasak egyéb, további méretarányos szerelékek fogadására. Gazdagon díszíthetjük tovább led lámpákkal, csörlővel és egyéb szerszámokkal a felépítményt.

Rockthorn Off-Road Gumik, CR-10 kerekek

Venture FJ Cruiser Rockthorn gumikkal érkezik, melyek jó szélesek és a mintázat úgy lett kialakítva, hogy lehetőség szerint magától tisztuljon a futófelület, miközben a legtöbb felületen jó tapadást biztosít. A futófelület mintázata az oldalfalakra is kiterjed, ez extrém helyzetekben plusz tapadást biztosít a gumik számára. A felnik közepén egy középső takaró-sapka elem van, mely ezt a részletet is élethűvé varázsolja a kerékanyák takarásával.

Kiegyensúlyozott súlyelosztás

A Venture FJ Cruiser alvázának elrendezése, az előretolt motorral és a sebességváltóval együtt, valamint az alvázra szerelt szervó (CMS) segítségével a súly legnagyobb részét a modell elülső végére helyezi, így a Venture rendkívül élethű vezetési teljesítményt mutat, illetve ez előnyt jelent a legtöbb más modellel szemben a sziklamászás, terepezés során.

Teljesen fém hajtáslánc

A Venture FJ Cruiser az első olyan RTR sziklamászó/terepező verda, mely erős fémfogaskerekeket használ a teljes hajtásláncban. A fő meghajtókerék egyenesen a Savage XS Flux-ból érkezik, ahol 3S LiPo teljesítményt is képes elviselni és továbbítani. Ez röviden annyit tesz, hogy a HPI szerint a hajtásláncban, ebben az autóban nem igen lesz gyenge pont.

Tökéletes Off-Road Scale RC áttételezés

Átviteli hajtásarány 1.53:1, teljes hajtáslánc arány 7.6:1, Végáttétel: 30.4:1

Ez azért átsegít minket a legtöbb ösvényen és emelkedőn! A pinion fogaskerekek 15-28 fogszámúak lehetnek, így a végáttétel 30.4:1 –től a 16.2:1-ig terjedhet. Könnyedén változtathatunk ezen is tovább, hisz az opcionális 56 fogas spúrkerék mellé 19.32 közötti fogszámú pinion kerekeket tehetünk, így a végáttételt tovább variálhatjuk 22.4:1 és 13.3:1 között.

Állítható csúszókuplung

A kívülről állítható és könnyen elérhető csúszókuplung segítségével könnyed, sziklákat és laza felületeket egyaránt megmászhatunk anélkül, hogy nagy változtatásokat kellene tenni a Venture beállításában. A helyes beállítás lehetővé teszi a …read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 3 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.