A NAV egy külföldi tulajdonú webáruháznál razziázott Budapesten

Az adóhatóság egy külföldi tulajdonban lévő webáruház budapesti leányvállalatánál tartott házkutatást – értesült a 24.hu. Információink szerint a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Közöttük adónyomozók is, akik iratokat foglaltak le. Feltehetően bűncselekmény – költségvetési csalás – gyanúja merülhetett fel a cég tevékenységével kapcsolatban.

Kérdésünkre a NAV megerősítette az ellenőrzés tényét és indokát. Ennek alapján úgy tűnik, többről van szó, nemcsak Budapesten razziáztak. Azt írták, a budapesti házkutatás része volt egy országos akciónak, amelyben 4,5 milliárdos áfacsalás miatt nyomoznak:

A NAV pénzügyi nyomozói az NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatalával együttműködve nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása. A bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás.

Forrásaink szerint a közleményben említett webáruház a cseh érdekeltségű mall.hu. A honlapjukon úgy tájékoztatják ügyfeleiket, hogy átvételi pontjaik és ügyfélszolgálatunk technikai okok miatt jelenleg nem elérhető. Úgy tudjuk, az internetes áruház Lehel téri átvevőpontja is zárva van.

Forrásunk szerint, a cég többek között azzal trükközött, hogy kis csomagolási hibával, leértékelt áruként adtak el elsőosztályú termékeket, ami után nem fizették meg az áfát.

A mall.hu levelezési címeként honlapjukon az Internet Mall Hungary Kft. van megadva. E mögött egy amszterdami bejegyzésű vállalat van feltüntetve tulajdonosként, az Opten céginformációs rendszere szerint. Piaci információink szerint a cég valódi tulajdonosai cseh állampolgárok. Az Internet Mall Hungary mérlege szerint 2016-ban 10,4 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami több mint egymilliárd forinttal maradt el az előző évitől. Ám a cég tavaly is masszívan veszteséges volt, csakúgy mint a megelőző négy évben. A cég 2016-ban 1,6 milliárd forint veszteséggel zárt.

Kerestük a tulajdonost is a tárhelyszolgáltató cseh emailcímén, amint válaszol, frissítjük cikkünket.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

…read more

Source:: Hir24 – Gazdaság

(Visited 2 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.