Kampányüzemmódba kapcsol a Simicska-birodalom

Kedden váratlanul távozott a Magyar Nemzet éléről D. Horváth Gábor, aki éveken, sőt évtizedeken keresztül volt oszlopos tagja a Simicska-médiabirodalomnak. A szerkesztőségben csak „DHG”-ként ismert főszerkesztő helyét Schlecht Csaba, a Lánchíd Rádió eddigi főszerkesztője vette át. Délután bejelentették, hogy év végén távoznak a lap főszerkesztő-helyettesei, Tóth Szabolcs Töhötöm és Szerető Szabolcs is.

Itt nem állt meg az átalakulás: távozott a cég vezetéséből Simicska Lajos fia, Simicska Ádám ügyvezető is, aki 2016 áprilisa óta D. Horváthal közösen irányította a lapot. Az ő posztját mostantól Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. egykori vezetője, volt szingapúri nagykövet tölti be. Faragó lett a Hír TV vezérigazgatója is, a tévét eddig vezető Pauwlik László helyettesként folytatja Tarr Péter műsorigazgató mellett.

„A személyi változások azt a célt szolgálják, hogy az olvasók, a nézők és a hallgatók számára is egyértelműbbé és érezhetően egységesebbé váljon a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió felelős politikai-közéleti szerepvállalása. Az egységes irányítás lehetővé teszi, hogy a három érintett médium a következő hónapokban még hatékonyabbá tegye eddigi együttműködését”

– írja a lap közleménye. D. Horváth már el is búcsúzott, céges autója kocsiját leadta a portán. A közleményben a cég megköszönte neki az eddigi közös munkát.

Beszéltünk több újságíróval és rovatvezetővel, mind a kedd reggeli szerkesztőségi ülésen értesültek arról, hogy ilyen jelentős átalakuláson megy át a lap.

“Elég feszült a hangulat, mert mindenki ragaszkodott DHG-hoz, aki mindig hű volt azokhoz a szakmai elvekhez, ami a Magyar Nemzetet jellemezte G-nap után. Előtte is ő volt az, aki ellenezte a lapon belül felerősödött orbánizmust” – írta kérdésünkre egy szerkesztő.

Több munkatárs is azt mondta, és a vállalat felsővezetését ismerők is azt állítják, hogy D. Horváth békében távozott, mert nem értett egyet az „egységesítés” koncepciójával.

“Nem volt tartható, hogy ugyanakkora súlyot kapjon egy 1 százalékos párt, mint egy 10 feletti”

– magyarázta Simicska álláspontját egy belsős forrás, aki szerint az is közrejátszhatott a válásban, hogy D. Horváth úgy látta, nem tudja biztosítani a továbbiakban azt a mozgásteret az újságíróknak, mint idáig. Állítólag az sem tetszett D. Horváthnak, hogy Faragó Csaba alatt kellett volna dolgoznia.

Simicska, amikor októberben újra üzentFotó: Helyi Válasz

Az érintett szűkszavúan beszélt a távozás okairól. “Sok szakmai vitája volt a vezetéssel arról, hogy egyes politikai témák mennyire hangsúlyosan szerepelnek. Nem mondta ki, hogy a Jobbikról van-e szó” – mondta egy újságíró. D. Horváth búcsúzáskor nyugtatta viszont a kollégákat, hogy nem lesz földindulásszerű változás és május után sem szűnik meg a lap, mint ahogy azt sokan híresztelik. (Hívtuk D. Horváthot, nem reagált a hívásra.)

Simicska Ádám visszahívása mögött más okok voltak. Egy bizalmi embere szerint az öreg Simicska

„élet-halál harcra számít a kampányban”,

ami családtagjait is érintheti a következő hónapokban, ezért hívta vissza a …read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 12 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.