Néhány igazán aggasztó hír a Faraday Future háza tájáról

ff_91_exterior_7_zoldautok
Az Electrek szaklap értesülései szerint a villanyautó-gyártó startup helyzete most rosszabb, mint eddig valaha.

Rengetegszer beszéltünk már arról, hogy a Faraday Future hamarosan lehúzhatja a rolót. A startup egy ideje már komoly pénzügyi nehézségekkel küzd, de eddig még nem adta fel.

Az egykor 1000 alkalmazottal működő villanyautó-gyártó helyzete már a tavalyi évben is kérdéses volt. Azon viszont meglepődtünk, hogy a nehézségek ellenére az idei esztendő kezdetén bemutatták az első autójuk prototípusát – még ha nem is ment minden zökkenőmentesen a leleplezésen.

Ezután eldobták az egymilliárd dolláros nevadai gyár ötletét, és egy kisebb, már meglévő üzem felvásárlása mellett döntöttek. Az előbbi építését már úgyis hónapokkal a döntés előtt leállították a kifizetések elmaradása miatt.

Ekkor viszont már kulcsemberek kezdtek távozni a startuptól. Sokan a Tesla vagy egy másik elektromos autós startup felé vették az irányt. A sok kifelé sétáló szakember mellett viszont néhány érdekes, és új figura is besétált a Faraday-hez.

Februárban például a BMW és a Deutsche Bank volt pénzügyi igazgatója, Stefan Krause érkezett kisegíteni a vállalatot a nehéz helyzetből. A nyáron pedig Ulrich Kranz, a BMW i almárka volt vezetője érkezett a technológiai vezető szerepére.

Sajnos mindez mégsem volt elég, ugyanis nemrégiben mind a két említett szakember elhagyta a vállalatot. Ráadásul nem ők voltak az egyetlenek. Újra rengeteg dolgozót veszített a Faraday Future.

Az Electrek szaklap belső forrása szerint ráadásul a helyzet rosszabb, mint valaha. Szerintük a startup hamarosan csődöt mond, vagy eladja mindenét, ami van, hogy kifizethesse tartozásait.

The post Néhány igazán aggasztó hír a Faraday Future háza tájáról appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 2 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.