Project Cars 2 teszt – Porsche, szerelem, száguldás

Felütésképpen annyit azonnal elmondok, hogy a Project Cars 2 egy tökéletes folytatás, ami szinte minden téren fejlődött az elődhöz képest. Az irányítás billentyűzeten vagy gamepaden is emberfelettien jó, a bővebb pályaválasztási lehetőség pedig tényleg a magaslatokba emeli a játékot, és akkor még nem is beszéltünk a dinamikus időjárásról, vagy éppen a rengeteg autóról. Legyetek offline vagy online pártiak, egy biztos, megtaláljátok a számításaitokat!

De ne szaladjunk ennyire előre. A Project Cars 2 irányítása tényleg brilliáns, már csak egy jó kis virtuális valóságot fogunk hiányolni a versenyek közben, mert ha ez megadatna (a támogatása természetesen adott), akkor bizony tényleg olyan lenne, mintha egy többszáz lóerős verdában mérettetnénk meg. Kormánnyal az igazi az élmény, persze markolni kell majd a kereket rendesen, de joyjal sem rosszabb, csak azért itt már más tészta lesz a dolog.

Nem akarom ennyire fényezni, de gamepaddel egy picit sem rosszabb a vezérlés, a direkt irányítás itt is érződik, a kocsi azonnal reagál minden apró mozdulatra, nem véletlen, hogy elsőre azért ez meglepő lesz azoknak, akik a minden gépi segítséget rendelkezésre bocsátó szimulátorok előtt ültek eddig. Persze itt is aktiválhatók a stabilitást növelő asszisztensek, de akkor meg már mi értelme, aki erre esküszik, inkább nyomjon egy kis Crash Team Racinget.

A PC2-t nagyon kihegyezték, valószínűleg nem véletlenül ültek ennyit a gépek előtt a fejlesztők, nem véletlenül járták végig az autókat, a pályákat, nem tudom eléggé kifejezni, mennyire élvezetes leülni a monitor vagy a tévéképernyő elé, pedig már nem vagyok akkora gamer, mint mondjuk kiskoromban. És akkor sem voltam nagy. A pláne, hogy van egy mérnökünk a játékban, aki az általunk adott tapasztalatok szerint segít megadni a helyes beállításokat, tuninglehetőséget. Wow.

Az eléggé masszív karriermód nagyon hasonlít az első részben látottakhoz, de azért sikerült még egy szinttel magasabbra helyezniük a lécet. Még nagyobb szabadságot kapunk, mind a verdák kiválasztásánál, mind pedig a sorozatoknál. Természetesen akkor, ha csak meghatározott kategóriájú gépek indulhatnak, akkor mi sem választhatunk más (fura is lenne a Forma autók között egy RallyCross autóval száguldozni), de vannak olyan módok, ahol szinte azt csinálunk, amit csak szeretnénk, ennek is van azért szerethetősége bőven.

No nemcsak az offline, az online lehetőségek is szinte határtalanok. Bajnokságokban vehetünk részt, sima versenyekre jelentkezhetünk be, vagy akár barátainkkal is összemérhetjük vezetési tudásunkat. Üdvözöljük azt a döntést, hogy itt is bármit lehet választani, létrehozhatunk személyre szabott eseményeket, vagy nyilván akár csatlakozhatunk is egy már meglévőhöz, olyan autók is rendelkezésre állnak, amiket mondjuk még fel sem oldottunk az egyjátékos módban. Elképesztő négykerekűek vannak, szinte mindent tudunk vezetni, …read more

Source:: Tech2

(Visited 5 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.