Ujhelyi: az Európai Bizottság szerint nincs Soros-terv. Hmmm… úgy, ahogy kvóta sem?

Az Európai Bizottságnak nincs semmilyen tudomása a magyar kormányzati kampányban szereplő “Soros-tervről” – közölte pénteken Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő a brüsszeli testület tájékoztatására hivatkozva.

Ujhelyi írásbeli kérdéssel fordult a bizottsághoz, amelyben tájékoztatást kért a kormány által “közpénz-milliárdokból folytatott kampányban szereplő, állítólagos Soros-terv végrehajtásáról”. A levélre Frans Timmermans, a testület első alelnöke válaszolt, egyértelművé téve, hogy a nemzeti konzultációban hivatkozott tervről “nincs semmilyen tudomásuk”, “van viszont számos program és európai kezdeményezés, amely a menekültkérdés megoldását segíti elő” – emelte ki közleményében a képviselő.

Mint írta: “Timmermans egyértelművé tette, hogy az egységes menekültügyi rendszernek egyensúlyt kell találnia a felelősség és a szolidaritás között, s megoldást kell biztosítania a jövőbeni menekültkrízisek esetében is”.

“Ordas nagy hazugság tehát mindaz, amit a magyar emberek adóforintjaiból fizetett fideszes propaganda sulykol. Ordas nagy hazugság a Magyarország elleni háttér-összeesküvés és a rettegéskeltés” – fogalmazott Ujhelyi. Hozzátette ugyanakkor, hogy kénytelen volt tartózkodni, amikor az EP az előző napon a tervezett új menekültügyi rendszerről szavazott. “Csak a közös megoldásban hiszek (…), de az állandó, felülről nyitott kvóta és a rugalmatlan szankciók nem megvalósíthatóak a mai Európai Unióban” – írta.

MTI

The post Ujhelyi: az Európai Bizottság szerint nincs Soros-terv. Hmmm… úgy, ahogy kvóta sem? appeared first on PolgárPortál.

…read more

Source:: PolgárPortál.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.