Máris pörög a Tesla kamionos üzlete

tesla_semi_3_zoldautok

A Tesla végre leleplezte az „észbontó” villanykamionját, amely szinte minden előzetes elvárásunkat felülmúlta. A 800 kilométeres hatótáv és kedvezőbb üzemeltetési költségek ráadásul nem csak minket, újságírókat és rajongókat győztek meg, hanem az olyan hatalmas cégeket is, mint a Walmart.

Amerika legnagyobb áruházlánca ugyanis 15-öt rendelt a zéró emissziós monstrumokból – elsősorban a környezettudatosság jegyében. Ezek közül 5-öt az egyesült államokbeli, 10-et pedig a kanadai flottába állítanak majd be.

Természetesen nem a Walmart rendelt elő egyedül a bemutató utáni napokban.

Kanada legnagyobb bevásárlóközpont lánca, a Loblaws például 25-öt rendelt a kamionokból, miközben a J.B. Hunt amerikai szállítmányozó vállalat is tervezi, hogy előrendel néhányat. Az utóbbi szerint ráadásul idővel egyre több hasonló vállalat vásárol majd kamionokat a Teslától, ahogy az elektromos nyergesvontatók használhatósága bebizonyosodik.

A kamionok ára ezen a ponton még ismeretlen, így a fent említett cégek valószínűleg az 5000 dolláros foglaló letételével fizettek elő a 2020 körül érkező Tesla Semire.

Forrás: electrek

The post Máris pörög a Tesla kamionos üzlete appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 12 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.