Szabadon hagyták a pedofil gyerekszöktetőt

Júniustól novemberig egyetlen hatóság sem gondolta, hogy rács mögé kéne dugni azt a pedofil tanárt, aki így november 7-én kis híján külföldre szöktette 11 éves tanítványát. Bár Sz. Zoltán ellen nyár óta nyomoznak, az informatikatanár szeptembertől újra taníthatott a békési szakképzőiskolában. A tanintézmény fenntartója belső vizsgálatot indított.

– A Békési Rendőrkapitányság június óta nyomoz az ügyben, ugyanakkor az elsődleges információk alapján nem álltak fenn az előzetes letartóztatás elrendelésének törvényes körülményei – tájékoztatta lapunkat dr. B. Nagy Barbara, a megyei főügyészség szóvivője. Ennek ellentmond, hogy a gyermek szülei éppen azért tettek feljelentést Sz. Zoltán ellen már nyáron, mert fiuk telefonjában a férfitól származó szexuális tartalmú üzeneteket találtak.

Rejtély, hogy ezek után a nyomozó hatóság miért nem kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását. Így fordulhatott elő, hogy a férfi, miközben nyomoztak ellene, csaknem megszöktette az országból a 11 éves gyermeket. Döbbenetes, de a kisfiú ragaszkodott a férfihoz: édesanyja a Kékfénynek elmondta, hogy Sz. Zoltán teljesen ellenük fordította gyermeküket. A bűnügyi magazinnak megszólalt Sz. Zoltán anyja is, aki szerint a gyermek korábban többször az ő lakásukban aludt.

Sz. Zoltán édesanyja elmondta: a kisfiú többször náluk is aludt Fotó: Kékfény

– A nyomozó hatóság szeptember 14-én levélben tájékoztatta a békési szakképző iskolát, hogy Sz. Zoltánt gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, de a férfi azt hazudta igazgatójának, hogy rosszindulatú rágalom áldozata és tisztázni fogja magát. Az igazgató ekkor nem jelezte feletteseinek, hogy miről értesült, ezért az ő felelősségének megállapítására a rektori hivatal belső vizsgálatot indított – tájékoztatta a Lokált az intézményt fenntartó Gál Ferenc Főiskola Rektori Hivatala. Sz. Zoltán munkaviszonyát csak akkor szüntette meg az iskola igazgatója, amikor a rendőrség értesítette őket a tanár előzetes letartóztatásáról. Vagyis Sz. Zoltán szeptember–november között úgy taníthatott, hogy közben kiskorú veszélyeztetésével gyanúsították. A Gál Ferenc Főiskola azt is vizsgálja, hogy a tanár nem közeledett-e azokhoz a diákokhoz is, akiket a munkahelyén oktatott.

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 31 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.