Tagadja a Roszatom, hogy tőlük jönne a nukleáris felhő

fukusima (Array)

Mint írtuk is, a Roszatom lehet az Európa fölé került nukleáris felhő hátterében.


Kiderült, honnan jött a radioaktív felhő Európa fölé
A Roszatom egyik hírhedt létesítménye lehet a háttérben.

Ugyan az emberi egészségre veszélytelen mennyiségben volt jelen a rutánium 106-os izotópja a légkörben, mégis ijesztő volt a hír, hogy egy nukleáris felhő sodródott Európa felé októberben.

Az orosz Greenpeace ugyan nem tudja bizonyítani, de szerintük minden jel arra mutat, hogy az orosz atomipari cég Majak nevű nukleáris létesítményéből szivároghatott ki a ruténium nevű anyag 106-os nukleonszámú izotópja, amiből több európai kutatóközpont is nagyobb mennyiséget mutatott ki még októberben.

A Roszatom most erre reagálva azt álltja, hogy nem az Urál déli részén található létesítményük felelős a ruténiumért – írta a 444.

A portál azonban azt is rögtön hozzátette: az oroszok cáfolatát alapvetően gyengíti, hogy októberben már kiadtak egy közleményt, amiben azt állították, hogy a ruténium-106-ot csak Szentpétervár közelében mutatták ki. És erről már kiderült, hogy hazugság volt.

Kiemelt kép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2017. február 1-jén Budapesten fogadta a Roszatom vezérigazgatóját, Alekszej Lihacsovot. MTI Fotó: Illyés Tibor

…read more

Source:: Hir24 – Gazdaság

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.