A Tesla már nem csak az alkalmazottainak gyártja a Model 3-at

tesla_model_3_design_studio_1_zoldautok
Újabb szintre lépett a Tesla a Model 3 kézbesítési folyamatában. Az Electrek szaklap értesülései szerint ugyanis már nem csak a kaliforniai vállalat alkalmazottainak szánt villanyautók gördülnek le a Model 3 gyártósoráról.

Az oldal több előrendelővel is folyamatosan tartja a kapcsolatot, akik közül páran jelentették, hogy levelet kaptak a Teslától arról, hogy összeállíthatják a saját Model 3-asukat.

A Tesla tavaly júliusban kezdte meg a típus gyártását, de az első pár száz modell szigorúan a vállalat bennfenteseinél landolt. Ennek több érthető oka is van. A gyártás elindítása ugyanis egyáltalán nem könnyű, így az első modelleknél még akadhatnak problémák, amiket sokkal diszkrétebben kezelhet egy Tesla dolgozó, mint egy átlagos vásárló. Ráadásul a Tesla alkalmazottai jutalomként is kezelhetik, hogy elsőként lehetnek egy olyan nagy befolyással bíró autó tulajdonosai, mint a Model 3. Másoknak erre akár 2-3 évet is várnia kellhet majd.

A Tesla először októberre ígérte, hogy a cégtől semleges vásárlók is megkaphatják a villanyautóikat, de a gyártósoron akadt problémák miatt ezt egy hónappal elhalasztották.

You You Xue San Franciscó-i lakos például nagyon előkelő helyen szerepel az előrendelők listáján. Mivel nem Tesla alkalmazott, eddig nem volt lehetősége összeállítania a saját megengedhetőbb árú Tesláját, de mivel a vállalat székhelyével azonos államban, vagyis Kaliforniában él, illetve már egy Model S tulajdonosa, így a gyártó az elsők között kérte meg, hogy konfigurálja a Model 3-asát.

Így néz ki az oldal, ahol You You Xue „leadhatja a rendelését”:

tesla_model_3_design_studio_4_zoldautok tesla_model_3_design_studio_5_zoldautok tesla_model_3_design_studio_6_zoldautok tesla_model_3_design_studio_2_zoldautok(Forrás: Electrek)

Ahogyan azt láthatjuk, a gyártás ezen fázisában még nem sok konfigurációs lehetősége van az előrendelőknek. A nagyobb hatótávért illetve a prémium belsőért mindenképp fizetni kell, ugyanis ezek nélkül még nem kérhető az autó, de a fényezés színe és a felniméret választható. Továbbá arról dönthetnek még jelenleg a vásárlók, hogy kérik-e az Autopilot rendszert, vagy sem.

The post A Tesla már nem csak az alkalmazottainak gyártja a Model 3-at appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 2 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.