Az utolsó reményüket is elvesztették a tengerészek rokonai, amikor az argentin hadsereg elismerte, hogy robbanás volt az eltűnt tengeralattjárónál

Az argetin haditengerészet még csütörtökön elismerte, hogy a zaj, amit a 44 fős legénységgel eltűnt tengeralattjáró utolsó ismer pozíciójánál lehetett hallani,
három órával a tengeralattjáró utolsó bejelentkezése után, valóban robbanás volt. A bejelentéssel a tengerészek rokonainak az utolsó reménye is elveszett, hogy a legénységet még élve kimentik.

A San Juan nevű, német gyártmányú tengeralattjáró november 13-án indult el az ország egyik legdélibb pontjáról, Ushuaiából saját támaszpontja, Mar del Plata felé. Utoljára két nappal később a San Jorge öböl térségéből, az argentin partoktól 432 kilométerre jelentkezett be, onnantól kezdve azonban semmit nem lehet tudni róla.

A haditengerészet szóvivője korábban valószínűtlennek nevezte, hogy a tengeralattjáró felrobbant volna, mert egy akkora detonáció nem maradhatott volna észrevétlen.

A hozzátartózók szerint a hadsereg hazudott nekik, amikor nem mondta el, hogy a rokonaik meghaltak. Az egyik operátor családtagja szerint csak annyit közöltek, hogy háromezer méter mélyen vannak. (AFP/MTI)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 13 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.