Már 235 halottja van az egyiptomi merényletnek, a kormány légicsapásokkal válaszolt

Bombákkal és lőfegyverekkel csaptak le egy egyiptomi mecsetre a Sínai-félsziget eddigi leggyilkosabb terrortámadásában. A támadók a korábban jelentett hatnál jóval többen, mintegy negyvenen voltak, akik egy robbanás után a mecsetből kimenekülőkre kezdtek lőni, majd pedig a sebesülteken segítőkre és a mentőautókra is golyózáport zúdítottak.

Kiégett autó az egyiptomi merénylet helyszínén, Bír-el-Abdben.Fotó: STRINGER/Anadolu Agency

A támadók elmenekültek és a Guardian szerint még mindig nem vállalta a merényletet egyetlen csoport sem. Az viszont tény, hogy az Iszlám Állam évek óta rendszeresen követ el támadásokat az egyiptomi hatóságok ellen, több száz rendőrt, katonát és civilt öltek meg.

A halálos áldozatok száma az egyiptomi állami televízió közlése szerint legkevesebb 235, a sebesülteké 109.

Az MTI a Reutersre hivatkozva azt írja, hogy az egyiptomi államfő, Abdel-Fatah el-Sziszi kíméletlen válaszcsapással fenyegette meg az elkövetőket, és a légierő péntek este légicsapásokat mért azokra a hegyvidéki területekre, ahová a merénylők visszahúzódhattak.

“A hadsereg és a rendőrség minden erővel megtorolja mártírjaink halálát” – fogalmazott televíziós beszédében El-Sziszi. (MTI, Guardian)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 5 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.