A Brexit a britek Vietnamja

Az európai uniós kilépés lett az Egyesült Királyság Vietnámja, legalábbis amennyiben senki sem akarja bevallani, hogy nem igazán mennek jól a dolgok – állítja egy brit professzor, és ebben lehet is valami.

Conor Gearty professzor szerint a Brexitet párhuzamba lehet állítani a vietnami háborúval, legalábbis abból a szempontból, hogy sokszor megsértik az emberi jogokat és az emberek nem mernek szólni, nehogy hazafiatlannak titulálják őket.

„Úgy érzem, a Brexit a mi Vietnamunk. Mindenki, aki racionálisan gondolkozik tudja – hogy is mondjam ezt udvariasan – hogy nem megy valami fényesen. De senki, akinek hatásköre, úgy tűnik, nem meri kimondani” – írta blogján a London School of Economics professzora.

A Brexit utáni változások hatással lehetnek az egyenlő fizetésekre, az egészségügyi és biztonsági védelemre, az üdülési jogosultságokra, a levegőtisztasági- és az élelmiszerszabványokra.

Mutass be a Brexitnek! Válogass nagy-britanniai álláslehetőségek közül!

Olyan fontos kérdésekre, amelyekkel szemben az Egyesült Királyság eddig is ellenséges volt abbéli igyekezetében, hogy „alacsonyan szabályozott, üzletbarát” országgá váljon.

„A Brexit után az emberi jogok megsértése többszörösen lesz várható, ahogy az ellenőrzés visszaszerzésének hosszú harcát majd a kudarc miatti bűnbakképzés táplálja” – vélte Conor Gearty professzor.

A professzor figyelmeztet arra is, hogy „a haláleseteket, a rossz egészségügyi állapotot vagy a nyomorúságot”, mint következményt nehezebb lesz a Brexithez kötni, összehasonlítva olyan „kézzelfogható bizonyítékokkal”, mint a holttestek megszámlálása volt Vietnam esetében.

De példának okáért az Institute of Fiscal Studies szerint ma 5,2 millió gyermek él az Egyesült Királyságban szegénységben, több, mint 5 éve. Ez a jel már a Brexit hatását mutatja.

A kilépés az Európai Unióból az angoloknak többek között azzal is jár, hogy csökkennek a lehetőségeik a külföldi tanulásra, a költözés szabadságára, az Európán belüli egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésre.

Conor Gearty azt is hozzátette, hogy az íreket is teljesen semmibe vették. Liam Fox külkereskedelmi miniszter éppen mostanában jelentette ki, hogy amíg a Brexit le nem zajlik, addig nem lehet szó az Egyesült Királyság és Írország közti határ lazításáról.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

A A Brexit a britek Vietnamja bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 5 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.