A britek fele újra szavazna a Brexitről

A legfrissebb felmérés szerint a britek nagy része tart országa uniós tagságának megszűntétől, így talán az sem csoda, hogy a választók fele népszavazást szeretne a kilépés feltételrendszeréről.

A felmérést azt egyik legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a Survation készítette. A megkérdezettek 35 százaléka fél attól, hogy a Brexit után személyes anyagi helyzete rosszabbra fordul, és csak 14 százalékuk bízott abban, hogy jobb pénzügyi helyzetbe kerül.

Általában véve a megkérdezettek 30 százaléka várja „izgatottan” a kilépést, míg 41 százalék félelemmel tekint az azt követő időszakra. A britek 50 százaléka szeretné, ha népszavazás döntene a Brexit feltételrendszerét rögzítő majdani végleges megállapodásról. Az újabb referendumot 34 százalék ellenzi. A kutatást ráadásul a meglehetősen unióellenes Mail on Sunday brit tömeglap megbízásából készítették.

Mindenesetre a konzervatív párti brit kormány mereven elveti bármiféle újabb népszavazás gondolatát, jóllehet az utóbbi időben az üzleti-pénzügyi szektor több befolyásos szervezete és vezetője is jelezte, hogy az egyre markánsabban mutatkozó Brexit-kockázatok miatt szükségesnek tartana egy második referendumot.

Mutass fityiszt a Brexitnek! Válogass nagy-britanniai álláslehetőségek közül!

(Forrás: twitter.com/MSmithsonPB)

A A britek fele újra szavazna a Brexitről bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 4 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.