A britek legszívesebben újra szavaznának a Brexitről

A britek fele szerint ismét szavazni kellene arról, hogy az ország tényleg hagyja-e ott az Európai Uniót, a többségük szerint pedig a londoni kormány most is túl sok pénzt fizet Brüsszelnek – legalábbis erre jutott egy friss közvéleménykutatás.

A Survation nevű közvéleménykutató cég által készített felmérés szerint a britek mindössze 34 százaléka utasítja el egy újabb Brexit-népszavazás ötletét.

A nyári parlamenti választások előtt a Survation becsülte meg legjobban a várható eredményeket, így érdemes a pártpreferenciákkal foglalkozó felméréseikre is odafigyelni. A mostani felmérésük szerint Jeremy Corbyn Munkáspártja 45 százalékon áll, míg a Brexit-tárgyalásokban belebonyolódó kormányzó Konzervatívokra csak a britek 37 százaléka szavazna.

Kapcsolódó hétfői hír, hogy sajtóértesülések szerint a jelenleg is zajló Brexit-tárgyalásokon a britek engedtek az írek kérésének, és Észak-Írországban érvényben maradnak a fontosabb uniós szabályok. Ez azért fontos az íreknek, mert így az Ír-szigeten nem kell ismét kemény határellenőrzéseket bevezetni Írország és Észak-Írország között.

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 4 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.