Melyik európai törzshöz tartozol?

Sokkal jobban foglalkoztatja az embereket a politika, mint gondolnánk, csak nem mindenki szeret belefolyni – derült ki a Chatham House kutatóközpont elemzéséből, ami „törzsekre” osztotta az európaiakat.

A kutatás címe Európa törzsei: a vélemények változatosságának felfedezése Európa-szerte. Eszerint a kontinens politikájának a két szélsősége – az integrációpártiak és az EU-t elutasítók – különböző arányban vannak hatással az emberekre – írta az EuroNews.

A civil szervezet tízezer embert kérdezett meg tíz európai országban (Ausztria, Belgium, az Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország éd Spanyolország), az európai integrációról, a bevándorlásról, és a szolidaritásról.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

A tanulmány szerzői 6 politikai csoportot különítettek el:

  1. Habozó európaiak (36 százalék)
  1. Elégedett európaiak (23 százalék)
  1. Az EU-t elutasítók (14 százalék)
  1. Frusztrált Európa-pártiak (9 százalék)
  1. Megszorítási lázadók (9 százalék)
  1. Integrációpártiak – föderalisták (8 százalék)

A kétpólusú EU-párti és ellenes narratíva, ami gyakran uralja a politikai vitákat, nem tükrözi a valós viszonyulást az unióhoz a kontinensen. Tisztán mutatják a következtetéseink, hogy változatosak és árnyaltak – mondta Thomas Raines, a tanulmány egyik írója.

Thomas Raines továbbá kifejtette, hogy a spektrum két végén található kisebb csoportok gyakorolják a legnagyobb politikai hatást, amiben az az érdekes, hogy négy szavazóból egy tartozik ezekhez a végletekhez.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn!

A Melyik európai törzshöz tartozol? bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 3 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.