Hárommilliós fizetés a magyar orvosoknak?

Miközben már mi is többször megírtuk, mekkora problémát okoz a magyar egészségügyben az egészségügyi szakemberek elvándorlása, a Miniszterelnökséget vezető miniszter most bedobta, szerinte mivel lehetne Magyarországon tartani az orvosokat.

Lázár János a Vásárhely24 oldalnak adott egy interjút, amiben felmerült a kérdés, hogy ha Orbán Viktor kikérné a tanácsát arról, mennyi legyen az orvosok és szakápolók fizetése, mit mondana. A választ érdemes szó szerint idézni…

„Ma a legmagasabb szakápolói fizetés bruttó 250 ezer forint, egy 40 éves gyakorlattal rendelkező orvos alapbére pedig bruttó 550-600 ezer forintot. Ezekre még különböző járulékok, pótlékok jönnek.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

Amennyiben megkérdezné tőlem a miniszterelnök, hogy a magyar egészségügyet miként lehet rendbe tenni, azt tanácsolnám: az orvosok fizetését belátható időn belül jelentősen emeljük meg.

Egy átlag kórházi orvosnak másfél millió forintot kellene keresnie, míg a legjobb sebésznek, vagy egy magyar orvos-professzornak 10 ezer eurót, azaz mintegy 3 millió forintot. A nővérek, szakápolók esetében hasonló arányú emelést javasolnék.

Ezzel az orvosok elvándorlását, a feketemunkát, a visszaéléseket és a hálapénzek rendszerét is rendezni tudnánk. Jó úton haladunk, hiszen 200 ezerről 600 ezerre emeltük az orvosok fizetését.”

Hát így.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

(Fotó: MTI)

A Hárommilliós fizetés a magyar orvosoknak? bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 8 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.