Máris blokkolták egy AfD-képviselő Twitter-fiókját

Az iszlámellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt egy parlamenti képviselője, Beatrix von Storch kirohanást intézett a kölni rendőrség arab nyelven is szétküldött újévi üdvözlete ellen.

„Mi a fene történik ebben az országban? Miért tweetel arabul egy hivatalos rendőrségi oldal?” – írta Beatrix von Storch, a bevándorlásellenes német jobboldali párt egyik vezető tagja. Storch felvetette, hogy a rendőrség valószínűleg a kedvében akart járni a szavai szerint „barbár, csoportosan nemi erőszakot elkövető muszlim férfiak hordájának”. A mikroblog-szolgáltató válaszul 12 órára blokkolta a képviselő fiókját, amiért megsértette a Twitter rasszista tartalmak közlésére vonatkozó tilalmát. Storch bejegyzése végleg eltűnt, az AfD egy másik vezetője, Alice Weidel azonban szolidaritásból megosztotta a Facebookon a bejegyzésről készített képernyőfelvételt, azon siránkozva, hogy a kormány „engedékeny” a migránsokkal szemben.

A nyugat-németországi Köln városában – amely két éve újévkor nők elleni tömeges molesztálások színhelye volt, többségében észak-afrikai vagy arab származásúnak leírt férfi gyanúsítottakkal – a rendőrség idén több nyelven is feltette újévi üdvözletét saját Twitter-felületére. Az AfD-képviselő blokkolásának a közösségi oldalon külön aktualitása van amiatt, hogy a német parlament 2017-ben törvényt fogadott el a világhálón folytatott gyűlöletbeszéd elleni fellépésről, a felelősség nagyobbik részét az internetes szolgáltatókra hárítva.

A vonatkozó jogszabály szerint a közösségi média olyan óriáscégeire, mint például a Facebook, a Twitter és a YouTube, akár 50 millió euró (több mint 15 milliárd forint) büntetést is kiszabhatnak a német hatóságok, ha azok nem távolítják el oldalaikról a gyűlöletkeltő tartalmakat. A törvény szigorú, 24 órás határidőt szab a rágalmazónak vagy gyűlöletkeltőnek szánt anyagok közösségi oldalakról való eltávolítására. Néhány kevésbé egyértelmű esetre vonatkozóan a jogszabály egyhetes határidőt ad.

Magáról a törvényről tegnapi, Idén megszűnik a véleményszabadság Németországban című cikkünkben írtunk részletesebben.

MTI

The post Máris blokkolták egy AfD-képviselő Twitter-fiókját appeared first on PolgárPortál.

…read more

Source:: PolgárPortál.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.