Érdekes lesz az idei Golden Globe, a férfiak például fekete szmokingban lesznek

Bármi megtörténhet az idei, 75. Golden Globe díjátadó gáláján vasárnap. Ez lesz az első nagyszabású hollywoodi esemény azóta, hogy a felszínre kerültek azok a filmiparban évtizedek óta zajló, agyonhallgatott esetek, melyek szerint befolyásos, nagy hatalmú férfiak zaklattak nőket. Az biztos, hogy a vasárnapi gála egész hangulatát a #metoo adja meg, lehet számítani nagy megmondásokra, kiállásokra, és persze a szokásosnál is több könnycseppre.

Fekete ruhák, nagy kiállások

Az, hogy mennyire lesz Weinstein a buli, már a vörös szőnyegen ki fog derülni, ugyanis a neves színésznők után, nem sokkal az esemény előtt a filmipar férfi szereplői közül is sokan jelezték, néma tiltakozásul, és együttérzésük jeléül ők is fekete ruhában vesznek részt a gálán.

Igen, egy díjátadón, ahova a férfi résztvevők 98 százaléka egyébként is fekete szmokingban megy.

Ez a feketeruhás mozgalom máris ellentmondásos, Meryl Streepet például Harry Weinstein egyik áldozata, Rose MacGowan támadta le, mondván, épp az ő némasága volt az egyik legnagyobb baj ebben az egészben.
A férfiak nagy kiállására is azonnal megérkezett a válasz: a Twitteren sokan csak röhögtek azon, hogy a fekete helyett feketében gáláznak a színészek, mások úgy vélték, ebből pontosan lejön, mennyire nincs fogalma a férfiak többségének arról, hogy miről is szólt a metoo, és min kellett keresztülmenniük számtalan kolléganőjüknek.

A gála házigazdája Seth Meyers lesz, aki először látja el ezt a feladatot, ő a People magazinnak úgy nyilatkozott, nyitóbeszédében lesz bőven politika, ahogy késő esti show-jában is lenni szokott, de sokkal inkább a szórakoztatóipar lesz a fókuszban, mint a Fehér Ház. Bízzunk benne, hogy ő szórakoztatóbb lesz, mint a fájóan ölbeugrálós, rajongó típus Jimmy Fallon, aki 2017-ben vezette a díjátadót.

Fotó: Craig Barritt/AFP

Sorozatok

Arra már simán lehet fogadni, hogy a jelölt sorozatok közül jobb eséllyel indulnak azok, melyek témája a nők kiszolgáltatottsága. Ilyen a Hulu disztópiája, a nőgyűlölő jövőben játszódó The Handmaid’s Tale (A szolgálólány meséje, itthon
az HBO-n
látható), ami tényleg borzasztó jó sorozat, csak hát a drámai kategóriában jelölték a This is Us-t is, az NBC 2016-ban indult sorozatát, ami Magyarországon még nem annyira ismert, de az Egyesült Államok talán legagyonimádottabba sorozata volt idén. A kategóriában versenyez még a Stranger Things második évada (ami nekem nem annyira tetszett, de a rajongóknak biztosan), a Trónok harca, amit már ötször jelöltek, de eddig egyszer sem tudott nyerni, és a tavalyi győztes, a The Crown (nálunk Netflixen nézhető). Valószínű, hogy a küzdelemből A szolgálólány meséje kerül ki győztesen.

Szintén nem nehéz megjósolni, melyik sorozat nyer
majd
óriásit a legjobb televíziós minisorozat/tévéfilm kategóriában. Hiába lett sikeres a Jessica Biel főszereplésével készült The Sinner, szinte borítékolható, hogy a szobrot a Big Little Lies hozza el.

Ez is érdekes meccs lesz, mindkét minisorozat vezérszála a nők ellen …read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 5 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.